mandag 18. mai 2009

17.mai 09...en hærlig dag!

Her på nordvestlandet har vi hatt en fantastisk flott nasjonaldag, strålende sol og varmt som en sommerdag.Nå er det ikke så hektisk lenger...ingen som MÅ opp tidlig. Idag så var det faktisk ingen andre enn jeg og gubben hjemme, og vi skulle ikke rekke noe som helst. Alle som har hatt speidere vet at klokka ringer tidlig den 17. , men den tiden er over....nå kan vi gjøre som vi vil. Men 17.mai handler også om tradisjoner ,bl.a. fotografering. Etter å ha trukket pusten dypt inn og hatt igjen siste hekten i vesten på bunaden (må visst gjøre noe med det der),måtte vi finne frem kameraet og forevige de bunadkledde nok en gang. Nest eldste datter, Linn, kom hjem for å få hjelp til søljer og mansjettknapper....og hun ble så fin i bunaden jeg sydde til konfirmasjonen. Har forresten sydd min også ...og til mine tre andre døtre til konfirmasjonen.
I år ville jeg være der barnebarna var, på skolen til Nathalie. Det er første året de feirer her,etter å ha flyttet fra Trøndelag, så jeg syns det var virkelig kjekt å få se dem på nasjonaldagen.

Nest yngste datter,Tonje, har vært rødruss...en rolig en i så måte. Ser ikke det helt store i å feste halve mai, da hun har samboer og liker seg best hjemme i armkroken til Alex. Hun har akkurat kjøpt seg bil ,og er ikke lite stolt.

Vil til slutt gratulere Alexander Rybak med en overlegen seier i MGP, den gutten har tæl, håper han ikke mister "fotfestet"...noe jeg tror han ikke gjør ! Skikkelig gla'gutt !
Ønsker alle en flott mai-uke !




3 kommentarer:

Nina i Paradiset sa...

Tusen takk for Tyrkia-gavene!
Sitter og spiser knekkebrød med syltetøy nå. Mmmmm...
Og passet perfekt med krem til leggene mine bla. (og A. sine røde skuldre! ;) )
Flotte bilder fra i går! :)

liven sa...

Heisann Grete og takk for efesene....kjente at jeg var litt svimmel her i uken ja:o)
Fantastiske bilder hos deg....du er så flink til det!!
Godt å høre at russefeiringen har vært rolig for dere da....jeg har russ i huset til neste år!!
Ja nå er det under en måned til vi drar nedover....varme, sol. god mat og efes....juhuuu

Ha en flott uke:o)

Elisabeth sa...

Godt at du er tilbake. Har savnet innlegg fra deg. Innom og sjekker hver dag vet du...
Flotte bilder fra gårsdagen. Fine farger.

Husker godt min egen russetid i 1994. Jeg var singel, så det ble noen fester på meg, men ikke noen våkennatt eller nakenbading. Ikke noe for meg nei...

Kos deg i sola, Grete. Håper vi får se noen bilder fra "hytteturen" også KLEM!