mandag 26. oktober 2009

Jeg er rik...og vil dele det med dere!


Igår feiret vi dåpsdagen til mitt 4. barnebarn, Leon Alexander. I en slik anledning ,når hele familien er samlet, tenker jeg over hvor rik jeg er , ikke på penger (noe jeg også godt kunne tenkt meg ), men på lykke og gode tanker. Vi begynner å bli mange etterhvert, 5 barn 4 barnebarn og også noen av det jeg kaller tilbehør,som også hører med i familien. Dåpskjolen sydde jeg til Nathalie skulle bli døpt. Jeg hadde så lyst til å ha en dåpskjole i familien som våre etterkommere kunne bruke, da den som har vært i familien fra 1905 hadde gått inn i pensjonistenes rekker. Hmm, ser nå at jeg burde stryke sløyfene før fotografering, men men...
Kakestæsjen jeg viste i forrige blogg, kom til nytte....og her er resultatet.....
Det var en nydelig kirke vi skulle til, ikke helt vanlig med rød farge,men med sine mange utskjæringer og utsmykking, er den vakker ...utenpå og inne. Nathalie hadde fått det ærefulle oppdraget å helle i dåpsvannet, noe hun greidde med glans. Ikke er det vel helt vanlig at presten synger og spiller gitar heller, men det var et fint innslag,syns jeg.
Selve dåpshandlingen gikk greitt...med smokk i munnen :) Og tvillingene fikk utlevert tegnesaker, selv om noen av tegningene fikk oss til å knise, Maria hadde tegnet dame med pupper ,hihi. Men flinke var de,trengte ikke å hysje på de nei !
Hovedpersonen var Leon Alexander og han ble fotografert fra alle mulige vinkler og sammen med alle. Nest yngste datter,Tonje, ble spurt om å være fadder ,sammen med sin samboer, og det var veldig stas.
Jentene var så nydelige i sine nye kjoler, og stiller gjerne opp som modeller :)


Tanter og onkel måtte også foreviges med kjæledeggen i familien....

Så er det rart jeg føler meg rik...med en slik flokk rundt meg ?

tirsdag 20. oktober 2009

Bursdag , kreativitet og smerte.....

Når en har fem barn og fire barnebarn ,er det naturlig at mye av livet dreier seg om dem. Det blir noen bursdager i løpet av et år, og det er jo koselig å samles og feire jubilanten. Sist hos oss var mitt eldste barnebarn,Nathalie som ble 11 år nå den 15. okt. Tiden raser avsted, for jeg synes det ikke er så lenge siden hun ble født. Det ble en dag med blandede følelser hos meg, jeg ble bestemor på ettermiddagen...og samme kveld døde min mor. Det er vel sorg og glede som går hånd i hånd.... Lille Leon Alexander skal døpes på søndag, og jeg ble spurt av Nina om jeg ville lage dåpskaka..ja hun tok det sikkert for gitt,hihi.
Syns det er morsomt å lage blomster og stæsj til kakepynt. Hadde på forhånd innmari hodepine i dag pga betennelse i en tann, men da jeg kom igang med farge og fondant som jeg bruker til blomster, ble hodepina blåst bort.
Nå skal det hele stå til tørking til lørdag, da jeg skal lage selve kaken. Bestandig så er det teksten som er det største problemet...jeg "suger" på skriving, skjelver gjør jeg også,hehe.

I dag skinner sola, men det er kaldt i været, brrr! Jeg får vel pleie min syke tann med pennicilinen jeg fikk av tannlegen i går. Hadde jeg hatt han tilgjengelig lørdagsnatta, hadde nok tanna blitt røska ut. Fortvilt når ikke paralgin virker engang...det gjør nå ikke det på betennelse. Men nå blir det rotfylling, en død nerve gjør at dette kan gjenta seg...og DET vil jeg ikke ha igjen en gang til.


tirsdag 13. oktober 2009

Siste rosen.....

Da har jeg vel tatt inn mine siste roser i år. Etter noen netter med frost, så henger det meste med hodet (inkl. meg selv) , så det blir ikke så mye å fylle i vasene, nei heretter blir det nok kjøpblomster :)

Alltid når jeg plukker inn de siste rosene, minnes jeg en sang jeg lærte som barn .Rart med det, enkelte sanger henger igjen fra barndommen ...takket være mine foreldre som sang mye til oss barna. Noen har jeg også selv sunget for mine barn...og jeg vet at Nina synger dem for sine barn


Rosen og sommerfuglen.

onsdag 7. oktober 2009

Kunsten å godta høsten...

Nei den kunsten har jeg ikke lært meg ennå...misliker høsten like mye som mine pellargonier, innelivet er best når det pøser ned imellom haglbygene. Fikk heldigvis tatt plantene inne før de gikk heden i styggeværet vi har og har hatt. Med nesten 700 ml nedbør siden midt i juli, så har vi vel grunn til å klage......men jeg sier : tenk hadde det kommet som snø !!
Kunsten er å kose seg inne med godt lesestoff, kaffe og strikking. I det siste har det blitt endel håndklær,kluter og grytekluter....og mønsteret blir til på veien, vet aldri hva mønster jeg velger når jeg legger opp til nytt arbeid.
Oi,dette ble ikke riktige farger...skal være hvit, off-white (på godt norsk) og ecru.....
Litt levende lys gjør vel heller ikke tilværelsen dårligere....
Fann telysholder fra Bloomingville, akkurat maken til mine vinduslys.
Nå hagler det igjen,...og da er det godt å fyre i ovnen. En riktig god kveld til deg som stikker innom :)

søndag 4. oktober 2009

Barndåpen til Lucas

I dag var vi så heldige å få være gjester i barndåpen til lille Lucas. Jeg er tante til pappa'n hans og han er den eneste jeg er fadder for...utenom våre egne barn da. På Eide har de en unik kvinnelig prest....alle vet hvem Kari Prest er. Større menneske finnes vel nesten ikke, hun omfavner alle og er et hjertegodt menneske. Til henne kan alle komme, hun godtar alle....hadde flere vært som henne,hadde verden vært et mye bedre sted for mange. Dåpen fann sted i Gaustad kapell,som ble innvigd bare for noen år siden. Legg merke til prekestolen i ekte marmor levert fra et av Eides mange kalkbrudd.
Lille Lucas sov for det meste, men ga litt lyd fra seg fremme ved døpefonten. Gratulerer med dagen og navnet,Lucas !
Den første jeg la merke til da jeg kom inn i kapellet, var Elin fra X-faktor. Hun var der som tante og fadder til lille Ida Celine, men merket vel kanskje at enkelte kikket på henne. Kari Prest gjorde også litt utav det, og gikk i bresjen for å gi henne en fortjent applaus. Og de to måtte selvfølgelig foreviges...to fremragende kvinner....hver på sin måte.

Nå er bunaden tatt av....og sofaen er vel stedet de neste timene. Den 25.okt er det på med finstasen igjen , da er det barnebarnet Leon tur til å bli båret til dåpen. Tenker det blir meg som skal lage dåpskaka....og håper bare han ikke vokser ut av dåpskjolen, han er stor "lille" Leon Alexander.