lørdag 22. mai 2010

Mona Minstemann

I dag,nøyaktig kl 12.00 , ble vi for 18 år siden foreldre til ei lita jente...
Hun fikk navnet Mona , og ettersom hun er den siste i rekken av 5 søsken,gikk hun ofte under navnet Mona minstemann.
Rart å tenke på at nå er alle ungene over 18...det tyder vel på at jeg langt fra er noen ungdom lenger.
Her blir det vel litt kake i løpet av helga, det hører med når det er bursdag i huset.
Etter noen sommerdager, måtte det selvfølgelig komme med regn nå når vi har langhelg, så utelivet blir det nok lite av denne helga. Ønsker likevel alle en fin pinse !

tirsdag 18. mai 2010

Familekos...........

Jeg er så heldig å ha mine 4 barnebarn bare en halvtimes vei unna, og da er det selvfølgelig at vi tar turen på deres skole for å feire 17.mai. I alle de år har vi vært på skolen der våres barn gikk, men nå som alle sammen er voksne, blir det nok at vi følger barnebarna. Foreløpig så er det bare de 4 i Paradiset...men etter hvert så er nok sjansen at det blir flere rundt om, og da må vel vi besteforeldrene gå på rundgang. Det var Leons første 17.mai og han var i storform. Veldig mye å se på og gjorde store øyne da skolemusikken spilte opp...kanskje han blir en fremtidig musikant...?
Været var ikke helt topp,så det ble inneliv både på skolen og etterpå under familiemiddagen. I mange år har vi hatt den tradisjonen å grille etter feiringa, selv om det ikke alltid har vær vær til å spise ute. Så også igår...det var for kaldt å spise ute !
Vi hadde en flott dag med nesten hele familien,kun yngstejenta og sønnens samboer manglet, men jeg håper at neste år kan vi være fulltallig. Her er det ihvertfall ikke snakk om å stå i matkø på en kafe el. restaurant, nei vi vil gjøre som vi har gjort de siste 25 årene,grille om det så snør :)

søndag 16. mai 2010

Gratulerer med dagen !

Vil ønske alle i det vakre landet vårt, en flott 17.mai -feiring ! Kos dere,ikke bry dere om været, men spis is og pølser og fryd dere over alle de fine bunadene , over alle de glade ungene, og over at vi lever i verdens beste land.


fredag 14. mai 2010

Endelig sommerstemning !

Nå har jeg også oppdaget sinksprayen, eller dvs min mann. Jeg hadde et gammelt "klatreblomsterstativ" som var så rusten og stygt. Jeg grundet en stund på om jeg skulle kaste det,men jeg trengte det til mine blomstererter,så da spurte jeg mannen om han hadde noe råd. En stund etter kom han inn med et sinksprayet stativ og med en boks svart bengalakk, men jeg syns det var topp med kun sinken...og da ble det sånn.... Også min tidlig barndoms jerngryte ,fikk samme behandlingen....den skal jeg fylle med rosa nellik ,tenker jeg .
Idag (og igår) har vi hatt hærlig varmt vær,og da tok jeg sjansen å plante i verandakassene...
Margeritter,blå hengelobelia og en vakker hengeplante Silver Falls, det tror jeg skal bli fint til vårt rødmalte hus.
Nå begynner tulipanene å sprette ut,først de lave og så kommer de etter hvert....nå blir det bare finere og finere ute ...håper ikke frosten kommer å ødelegger alt !

Om et par dager er det 17. mai og nå henger bunadskjortene til meg og to av mine døtre nystrøkne og fine og bare venter på den store festdagen! Her blir nok barnebarna en stor del av dagen,og vi vil være sammen med dem på skolen og etter det ,grilling i Paradiset sammen med familien. Vi ønsker oss flott vær...ingenting er tristere enn grisevær på en nasjonaldag !

tirsdag 11. mai 2010

Uke med innhold, men hvor er våren?

Uke som gikk var full av utfordringer og gledelige hendelser.
Som den fotballentusiasten jeg er, var jeg å finne på kanskje Norges finest beliggende fotballarena, Aker Stadion i Molde ,på torsdag kveld da MFK møtte laget fra nabobyen Ålesund . Til min elleville begeistring ble det hjemmeseier....så kvelden var reddet...... Et prosjekt som har fylt stuegulvet noen dager nå, er putene til gubbens nyinnkjøpte båt.
Båten som ikke er helt ny, hadde noen puter ( se under)som fikk meg til å få ståpels nedover ryggen,og som absolutt trengte nye trekk. Å finne stoff i metervis byr på utfordringer,ihvertfall her på traktene,hvis du ikke skal kjøpe møbelstoff til 400 kr meteren.
Lykken sto imidlertid den kjekke bi,og valget falt på dette stoffet med maritime motiv. Det fine var at det var dobbelsidig, blått på en side og lyst på den andre siden. Så da ble putene blå, mens gardinene ble snudd med den lyse siden inn. Gubben ble ihvertfall fornøyd,og det er jo det viktigste i og med at jeg har maaange prosjekt på gang som jeg trenger hjelp til .....
Vi har endelig fått badeland i Molde, noe jeg lenge har sett frem til. Kjempefint for store og små,spesiellt elsker jeg velværebassenget,der temperaturen ligger på ca 34-35 grader.
Søndag var akkurat en passelig dag for et besøk der. Ute var det et ufyselig vær med regn og sludd,og da var det deilig å kunne ta med barnebarna og to av døtrene og skikkelig kose oss i vann med og uten bobler .

Nå må det vel snart snu med været, daglige snøbyger kan jeg styre meg for...vi er jo snart midt i mai ! Prøver å stikke nesen ut når solen er fremme, men da kommer det en sky eller ti, og fysj så kaldt det er! Håper at det bedrer seg snart og vi kan feire nasjonaldagen uten å måtte ha på votter og skjerf !

mandag 3. mai 2010

Kom mai du skjønne milde......

Sitter og undrer meg over været, vi har nesten alle årstider hver dag! Sol, regn, hagl og snø,alt på bare noen timer. Stakkars blomster og spirer....de har det ikke godt for tiden. Og ikke jeg heller, har faktisk vurdert om jeg skulle ha bikini under regnklærne...så fort skifter det.
Trollhasselen er like før den spretter....
Primulaen står vel litt bedre enn krokusen som henger der helt sleip og slapp etter alle hagl og snøbygene .
Anemonene knip sammen "auan",og prøver å stå mot været.Gleder meg til det blir sol og de åpner seg...de er så vakre !
Slik så det ut tidligere idag...3.mai !!! Helt utrolig, har mest lyst å gå i hi !
3 cm nysnø på 5 minutter.....er jo ikke helt gira på ny istid, men jeg begynner å lure....
Jeg var å kjøpte noen tomatplanter i går ,og de måtte i jorda i drivhuset. Ikke verre temperaturen der da,men jeg syns det nesten var grusomt å gi dem kaldt vann. Til og med marken var slapp og treg....det var like før jeg tok den med inn i varmen,hihi.
Så nå har jeg bestilt sol og fint vær over hele landet, akkurat det trenger vi ! Tenk å kunne gå ut lettkledd,uten regnbukse og tykk jakke. Mulig at jeg ligger og slanger meg på en solseng om en måneds tid ,bruker jo å ha en maitur vanligvis:)