mandag 22. mars 2010

Grete leter etter våren...og fann den !

Etter en megalang vinter,har dagstemperaturen kommet på rett side av streken. De siste dagers regnvær har satt sine positive spor,og endelig ser vi bar mark igjen.
Jeg har vært fraværende på bloggen i det siste...har ikke greidd å finne noe å berette eller vise frem, kan si at jeg nærmest har ligget i dvale siste månedene, eller kanskje heller si husarrest. Føles nærmest slik, når et armbrudd er til hinder for å kjøre bil og noen undersotter som ikke takler glatt underlag eller djupsnø.Å bli gående inne så lenge,tærer på humøret, så enkelte dager har jeg vært ganske sur i forbannelse over snø og kulde.
Det blei ikke bedre da pc'n røk. Heldigvis var hardisken inntakt,så jeg berger alle bilder og div.,men ny pc var ikke i budsjettet akkurat nå....Syntes det var litt tungvint å gå ut på kontoret for hver gang,så her var det bare å finne rett ord for å få ektemannen til å skjønne at pc er et must. Da jeg sammenlignet det med å ta fra ham garasjen, forsto han nok hva jeg mente....
Så det ble ny pc,og endel nye ting å sette seg inn i for en aldrende dame.

Jeg har lenge ventet på våren og vært en hyppig gjest inne på Yr for å finne røde tall. I går så våknet jeg opp til knall blå himmel,og selv om vinden var litt kjølig,ble det noen timer ute i solkroken...hærlig!
Plutselig så hadde vi plen også, så nå kunne jeg endelig ta meg en rusletur i hagen. Hadde først tannlegebesøk idag(3800 kr rett ut),men da jeg kom hjem var det rett ut med kaffekruset. Tenkte jeg måtte ut i hagen for å se etter vårtegn...og det spirer og gror som bare det! Tulipanene lar ikke vente på seg, så om en måneds tid så er det vel full blomstring.

Snøklokkene måtte vel nærmest ha blomstret under snøen,for bare noen dager siden lå det 40 cm med snø her. Ihvertfall et sikkert vårtegn disse nydelige snøklokkene.


Vår lille jente ,Mona, fyller 18 i mai,og syns det er stas når hun får øvelskjøre med mammas Audi. I går fikk hun kjøre en tur til Bud i nydelig vårvær. Der ute var det langt mellom snøflekkene, men så ligger det jo ytterst uti havgapet også.


Sola gikk akkurat ned da vi nærmet oss...jeg har alltid ønsket å bo slik til at jeg kunne se solnedgangen...men den gang ei !
Håper at været holder seg nå, men har på følelsen at det kan bli både slik og sånn. Påsken nærmer seg..og ihvertfall en ting: jeg er ferdig med alt som heter vinterliv,så jeg skal ikke på fjellet.


4 kommentarer:

liven sa...

Hei Grete!!
Så kjekt å se et innlegg fra deg igjen da!!
Har tenkt på deg i denne tiden....tenker du er glad det er vår nå!!
Her blomstrer det ikke noe ennå....men spirene er på vei nå...så litt sol så blir det vel snart blomstring i min hage også :o)
Hadde meg et tannlegebesøk jeg også du....rotfylling igjen! Siden det ikke var en stor jeksel ble det 2bare" 3500.- på meg......skitt altså!!
Vi har yngste som blir 16 i neste uke...og han er sååå klar for øvelsekjøring! Far i huset har kjørt masse med alle og derfor har de sluppet greit fra det.
Ønsker deg en flott uke :o)

Elisabeth sa...

ENDELIG ER VÅREN PÅ VEG!!!

GOD PÅSKE, GRETE

Klem

Nina i Paradiset sa...

Å, jo fjellet med masse snø og ski i påska!!
NOT!!!!!
Møkklei!
Kjempeherlig med vårblomstrende Hoem da, det er det ikke i min hage enda (men hos maboen!)

Anonym sa...

Så deilig å se snøklokker! Og nå regner det alle veier, og all snøen kommer til å bli borte vekk! Da er det bare solen som mangler! Håper du får ei flott påske med kaffe i solkroken og ei arm som igjen funker. Klem fra meg**