mandag 8. november 2010

Nytt skjerf til vinterkulda .

Da kom vinteren for fullt. Jeg liker IKKE vinter, den bringer med seg for mange bekymringer for en engstelig mor. Vi har hatt en helg med sleipe og slapsete veier,med det resultatet at yngstejenta miste kontrollen på bilen på vei til jobb igår. Etter et knapt halvår på veien kan vi vel skylde på sjåføren, men det var sabla glatt....og mange utforkjøringa denne helga. Heldigvis så gikk det bra med Mona, og bilen kan repareres...med pappas hjelp.
Nå er det blitt kuldegrader og det gir mer feste, bedre det enn 0-grader, selv om jeg misliker kulde. Hos oss går vi inn i en stim med bursdager, og med det følger jo gjerne litt kakespising, må jo feire litt ! I går fylte nest eldste jenta 25 år...tenk halvveis til 50....tida raser avsted! I morgen er det sønnens tur, 23 år siden han kom til verden, og om ei uke,den 14., blir nest yngste datter 20 år. Hihi ,skal nesten tro jeg var fruktbar kun på en bestemt årstid noen år, men det er vel snakk om tilfeldigheter går jeg ut ifra. I tillegg fyller nest yngste datters samboer 25 idag......

I dag våknet vi opp til klarvær og kuldegrader, og hos oss bør vi vel kanskje nyte de små solstrålene ute,om ikke mange dagene forsvinner sola og dukker ikke opp før 26 januar...fjellene har skylda, men jeg har alltid bodd her og er vant med det.

Høst og vinter er strikketid og jeg må alltid ha ett eller fem prosjekt liggende. Koselig å gripe til sammen med morgenkaffen eller om kvelden når tv'n står på.
Jeg hadde et par nøster av Kitten mohair liggende, og tenkte at det hadde vært deilig til skjerf. Fant en oppskrift på Drops som jeg stjal en ide fra...og resten er fri fantasi.
Blir godt å ha rundt halsen når en må ut i kulden.
Det rakk akkurat med 2 nørster...og mønstert er jo veldig enkelt og snart å strikke.

Ønsker alle en flott uke i vinterlandet !

4 kommentarer:

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Så utrolig fint skjerf, Grete - virkleig lekkert, nydelige farger, også! Nei, vinter er ingen favoritt - er bekymret for føret jeg også, liker ikke glatte veier på noen som helst måte!
Mange bursdager - koselig, det - bra oppladning til julefeiringa:)
Håper du har det bra, enig med deg ia t det er bedre med været vi har nå enn 0 grader og sludd. Klem til deg**

asbjørg sa...

Ja nå kom vinteren til oss i Trøndelag også,brr...kaldt!
Kjempelekkert skjerf!

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Her har vinteren også kommet - å den liker jeg ikke...men en må vel bare ta den med da... sola forsvant her for 14 dager siden og kommer ikke tilbake før mnd.skiftet feb/mars - da blir det vasking - eneste fordelen med at den er borte er jo at støvet ikke vises så godt - og vinduan ser nogenlunde reine ut...he,he...

Ha en super dag og uke...

liven sa...

Hei Grete
For et skjønt skjerfr du har laget....blir nok deilig å bruke i vinter!!
Liker heller ikke vinteren og er alltid nervøs for ungdommene våre som er ute å kjører!!
Nei en Efes på standen....det hadde jammen vært deilig :o)
Har ikke bestemt oss for noe ny Tyrkiatur ennå.....pleier jo alltid å bestille på denne tiden!
Vi får se hva som skjer :o)

ha en fin helg :o)