lørdag 9. august 2008

Sommer ,sol og sjø.

Da var ferien over for denne gang, trist men sant. Lengter tilbake tilbake til Alanya allerede, savner til og med utropene fra moskeene, de minner meg om at jeg er i en annen verden. Veldig mange av moskeene er nydelige byggverk, noe annet enn våre firkantede byggeklosser .Denne knipset jeg igjennom bussvinduet et sted mellom Antalya og Alanya.
I år fikk Daniel og kjæresten Anita også være med. Anita hadde aldri vært i Tyrkia før , så hun gledet seg som en liten unge. Ikke alltid det er like ryddig på bordet, men jeg og gubben har en deal, han rydder om kvelden,så tørker jeg over bordet og koster gulvet om morgenen før de andre står opp...jeg er familiens eneste A-menneske.
Dette er "familiekos"og avslapning en sommerkveld i vår familie,hihi.
Måtte selvfølgelig en tur på markedet mandag. Skulle gjerne hatt en del av deres frukt og grønt...og med sånne priser. Tuslet en tur for å handle, og dette er det meste av"fangsten" til en pris av 50-60 kroner. Tenk hadde dette vært i Norge, ønskedrøm det, for idag kjøpte jeg en liten pose norske moreller til en pris av 99 kr kiloen!!
Vi hadde vært utenfor borgen en gang før for å se på solnedgangen, men i år hadde vi lyst til å se på selve Borgen og området der oppe.
Er veldig dårlig å få med meg historiske opplysninger, så jeg skal spare dere for kanskje uriktige fakta, men ihvertfall så hadde de gamle forsvarerne av byen,veldig god oversikt over hvem som nærmet seg sjøveien,for hvilken utsikt!!
Bli helt varm om hjertet av å se på bildene av Alanya, får håpe jeg kan bli skikkelig kjent der engang.
Hit skal vi flere ganger...en fantastisk utsikt over Kleopatrastranda!
Vi måtte ha en tur til Dim Cay denne gangen også. Vi har en kjenning som har en kjenning som driver en av spisestedene der oppe,derfor så fikk vi gratis tur mot at vi kjøpte noe å spise der oppe...en grei deal.
Stedet ligger mye lengre ned enn der vi hadde vært før,men det var kjempefint der. Vanntempen lå på ca 23 grader og var virkelig forfriskende i varmen.
Skulle gjerne hatt et slikt "vannhull" her i Norge også :)


Vi hadde ikke vært på Water Planet før, og det ville vi prøve denne ferien. Tror vi betalte 45 lire pr pers,220 kr for skyss inkl.lunsj, ikke så gærn't.

Ungdommene koste seg også,og for de som likte en utfordring ,var det mye å velge imellom av vannsklier osv.
Enkelte er vel tøffere enn toget, å bli heiset over 60 meter opp for så å kaste seg ut og kun ha en strikk å stole på, nei det var ikke noe for oss....heldigvis. Tror ikke hjertet mitt ha overlevd at en av mine hadde prøvd det der.
Romantikken blomstret som aldri før. Anita og Daniel hadde en mislykket ferie i fjor,og ble overlykkelig over å få være med oss i år. Er ganske overbevist om at de syntes de 14 dagene var helt topp,gliset gikk nesten helt rundt.
Tonje og Alex hadde sin tredje tur sammen, og romantikken blomstret vel ikke mindre hos dem, hadde vel mye å ta igjen etter 10 måneders adskillelse. Kanskje det smittet litt over på oss "gamlingene" også, hihi.
Det er mye vi kan nyte, og da kommer jeg vel ikke utenom Efes. Sitte på verandaen med en iskald Efes og lytte til lyden av gresshopper og sikader og se på solnedgangen, da kan en ikke ha det mye bedre.
Anbefales kaldt ...og ved solnedgang.

Mens vi venter på Dolmusen......

Skal vi inn til byen,så er Dolmusen en grei og veldig billig reisemåte, den går hvert kvarter, så det er aldri lenge å vente.Her er de Tonje og Alex som skal en tur til Alanya.
Skal vi spise middag,så blir det oftest Memos. Der får vi den maten vi liker og vi kjenner folka der.
"Luftbrød"...har glemt det rette navnet.
Anita fyllte 20 år den dagen (natta) vi skulle hjem, og da må det litt feiring til. Karene på Memos er flinke til å markere begivenheter, så da blir det stjerneskudd og bursdagssang.
Ja og gratis drink også da :)

Så var klokka blitt 6 om morgenen 6.august og vi er i lufta på vei til Norge etter en nydelig ferie.


Savner "hytta" vår....men ny tur er allerede bestillt.

Håper alle har hatt en like flott ferie som oss...det har alle fortjent.

Ha en fin søndag!5 kommentarer:

liven sa...

Heisann!!
Der var du igjen ja..........
Kjenner suget langt inni margen når jeg ser disse bildene fra Oba og Alanya:O) Håper du gav Jamal en klem fra meg.......
Litt av en type. Sikkert ikke helt rent mel i posen alltid men vi er så glad i han alikevel:O)
Pleier av og til ta en tur om høsten ned der men vet ikke om det blir i år!! For det første har jeg egentlig ikke mer ferie igjen og for det andre trenger jeg nytt kjøkken!!
Burde vel puttet reisepengene i et slikt prosjekt i stedet!!
Får se hvordan skatteoppgjøret blir......med en mann som er selvstendig næringsdrivende!!

Ha det fint Grete og kjekt å høre fra deg igjen:O)

P.S. Du tok vel en efes for meg vel??

liven sa...

Da må jo jeg sørre litt igjen da??
Ikke hos Mehmet med M&M men hos Mehmet som selger reiser sant??

Han er veldig sympatisk og hjelpsom:O)

LoneK sa...

Hei
Ser ut som om dere har hadt en super flott ferie!

Når jeg ser slike bilder får jeg så lyst til å tilbake!

Elisabeth sa...

Herregud, jeg blir helt målløs jeg. Kjenner at jeg har lyst innom Reisebyrået umiddelbart.
Kjempefine bilder av en kjempefin tur, ser jeg. Skjønner godt at dere trives godt der nede. Artig at dere kan dra så mange sammen også.

Gerd, p, sa...

Hei på deg .vell hjemme ja ,ser ut så alle kosa seg,koselige bilder av ungdomene og "di gammle".Ser heilt topp ut ta.Vi var på markna vi også,eg kjøpte morelle,for ein billig penge 1,5 euro pr kg trur eg.