tirsdag 2. september 2008

En sommer er over...

Ja for det er den, snufs :( Som det sommermennesket jeg er, liker jeg ikke at høsten kommer snikende og fortrenger sol og varme. Vel kan det være vakkert med alle de fine fargene, men jeg er realist,over 50 og vet at her på nordvestlandet så skifter fargene som oftest direkte fra grønn til brunt. En skjelden gang får bladene på trærne være i fred så de kan vise frem høstfargene. Ikke ment å være sur og grinet,men jeg digger ikke høsten, that's it !Litt goder er det jo ...hvis jeg leter riktig godt etter, bl.a frukthøsten. Elsker frukt, men akkurat nå har jeg fått nok av Opalplomme. Pleier å lage plommegrøt, men ikke av en hel bøtte av gangen. Ikke noe godt forslag å pute dem i frysen heller,der tror jeg at det finns flere årganger :)
Knasende sprøe epler...husker ikke navnet.
Ennå så har ikke regn og vind greidd å gjøre "kål" på alt av blomster. Så noe står der og tviholder på restene av en egentlig fin sommer.
Klematisen og fiolen holder hverandre med selskap.

Tror den heter Jackmanii denne klematisen.
Rognebæra står der så velig fint i år. Tenker på om det er noe i at rogna bøyer seg ikke to ganger, først av bærtyngden og så av snøtyngden.
Har nyper i hagen,Rosa Rougosa, men blir aldri brukt til syltetøy.
Kaprifolen står der med sine giftige røde bær, om å gjøre å passe på når en får småtroll på besøk.Frøkapslene på den gule lilja er dekorative i seg selv.
Det er ikke vanskelig å se at høsten er her.
I går var det fint og varmt, men i dag er det igjen overskyet med litt regn. Det er vel akkurat som normalt en dag slik og en dag sånn. Vi får nyte de fine dagene ute , og når det regner, ja da håper jeg å finne litt arbeidslyst for å få gjort det som har stått på "vent" hele sommeren.
Ønsker alle en fin septemberuke ! 3 mnd. og 3 uker igjen til jul, hihi !2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Vi har i hvert fall hatt en fin sommer og det må vi sette pris på. Jeg husker "sommeren" i fjor...

Jul? Ikke snakk om det, vær så snill. Jeg liker ikke jula egentlig. Ok, all den gode maten er grei og å se ungene åpne julegaver, men ellers kunne jeg godt vært jula foruten!

~~Randi~~ sa...

Så koselig å "komme over" bloggen din sånn "just like that". Her var det virkelig koselig å være - tror jammen jeg kommer tilbake igjen senere. Og jeg bor ikke langt fra Louiselyst Gård, men har aldri vært inne, fy og skam!, så takk for titten fra det vakre bryllupet:) Ha en fin tirsdagskveld. Klem fra Trondheim