torsdag 7. oktober 2010

Grete synger ut !

I dag er jeg på krigsstien. Går og tenker på skjebner og hvor tilfeldig livet er.
Stadig blir vi påminnet om at vi skal trene og gå laaaange turer....ellers dauer vi. DA er det egentlig rart at jeg ikke er under torva for lenge siden,seiglivet ja !
Noe av det som irriterer meg veldig, er folk (spreke sådanne) som syter og klager hvis det er en dag de ikke kan gå/jogge sine 5 km,....ryggen er ikke helt bra ! JA,hva så ? Jeg har for lengst sluttet med å miste nattesøvnen i sympati for at noen har litt vondt, en skal kjenne at en har kropp,pleier jeg å si ! I rettferdighetens navn er det de sprekeste som syter mest.....for meg og mange med meg, så er en så lang tur noe som hadde blitt skrevet med store bokstaver i kalenderen...eller utsatt til neste liv.
Alt er så enkelte for mange, og feilen med de at de tror det er slik for alle, og gjennom et langt liv så vet jeg at noen tar hensyn og andre bare durer frem i sin fart. Jeg har sagt til mine barn når det er snakk om å forflytte seg ,at jeg har bare en fart og det er : sakte, men de vet jo ikke om noe annet,så det er jo greitt.
Det er veldig enkelt å si at det er bare å begynne å trene, men det er ikke så enkelt , så jeg holder meg til et vanlig hverdagsliv med vanlige hverdagssyssler og håper på å overleve en stund til :)
Jeg er litt lei av alt for tiden egentlig, også bloggen. All skrivingen om interiør fenget interessen en stund, men har dabbet av.....det er jo mye av det samme.
For å ta kåringen av Norges vakreste hjem, for meg så er de nesten like. Det ser ut som de har stått utenfor samme butikken og fått i oppgave å kjøpe 120 ting ,og så å plassere disse inn i sitt hus. Fint og flott ja, ikke det, men jeg fikk ihvertfall ikke noen kick av bildene.....jeg får kick av roser. Vi er så forskjellige , at å kåre noe til Norges vakreste hjem ,er bare dumt ! Mange liker en helt annen stil...og syns deres hjem er kjempefint, og da er det galt å bare plukke ut 10 nesten helt like hus. Til nå så har trenden vært hvitt,hvitt, hvitt ,men heldigvis så er flere farger på tur inn. Det er så mye fint i interiørbutikkene, det vet vel jeg som er mamma til Nina i Paradiset, men ihvertfall ikke jeg har ikke råd å fylle huset (som allerede er fullt) med tidsriktig stæsj. Hva med om et par år, når kanskje stilen er en helt annen,skal vi da bare kaste alt vi har kjøpt....garasjeloftet er fullt for lenge siden....?
Mange driver å maler sine furumøbler, men tviler om jeg kommer til å gjøre det samme. For det første så er det grusomt mye arbeid, og så er jeg redd for at det ikke er holdbart i lengden,at malingen spretter av . Det har den gjort på kjøkkenet, selv om jeg gjorde alt etter læreboka med vasking og grunning..... Og tenk om det igjen blir "in" med syrebeis på interiøret ?...jeg tror jeg venter og ser....
Trøsten er at det snart er jul,og ettersom det er rød jul hos meg, er det mye koseligere enn hvis alt var hvitmalt, da måtte jeg vel bytte stil på julepynten også da.....
En ting til.....lar jeg være å male alt ,unngår jeg heksesot som så mange er plaget med...trallalla !

Dette er bilde av meg......
....ikke han som sitter oppå , men eselet ! Jeg er like sta som det og gjør det jeg selv vil, selv om andre gjør noe helt annet !

Ha en flott helg !

3 kommentarer:

liven sa...

Hmm....Grete!!
Jammen synger du ut og håper det hjalp!!
Er avhengig av trening.....
hos meg er det helt nødvendig både for helsen og humøret!!
Men vi er forskjellige Grete....
Og hjemme hos meg er det mye hvitt men ikke alt....tror nok jeg har litt personlig stil hvertfall!!
Og synest det er mye mer spennende å kjøpe gammelt enn nytt :o)

ønsker deg en fin kveld og en riktig god helg :o)

ais sa...

hei tante
Veit litt hva du snakker om ja da jeg har det på samme måte i perioder. Forstår god din frustrasjon over folk som skryter av alt de trener. Når det gjelder interiør er jeg helt utav mote. Var på handel i Molde i dag og innom mange interiørbutikker men fann ingenting jeg kunne tenke meg å kjøpe. Kjøper meg heller ei bok jeg. Min bedre halvdel mener at jeg kommer til å bli dritlei alle bøkene en vakker dag. Men det er så mye jeg ikke har fått lest ennå som jeg har lyst til å lese.Så stuebordet vil nok vere fyllt av bøker en stund ennå ja. Haha. Syns foresten jeg har hørt noe om at du ikke har arvet din mors grønne fingre men de må jo være ihvertfall lysegrønn. Har sett på alle fine blomsterbilfene dine på bloggen her. Ha en fin høst med håper de blir mange fine dager med høyest mulig temp. Hilsen ditt sunnmørske tantebarn

Nina i Paradiset sa...

Jeg rekker ikke trene, men så har jeg heller ikke tid til å klage over at jeg hsr vondt fordi kroppen ikke takler alt siden jeg ikke trener. Vet det er bare barnemat alikevel, og hos meg så går det over etter en liten stund. Alltid.
Og PS ikke vanskeilig å få ett vakkert hjem når en driter penger og kan kjøpe/leie inn ALT en ønsker!