fredag 1. april 2011

Ei uke med sol og blå himmel....

Vi har vært på "opptiningsuke". Etter en lang vinter med mye inneliv og diverse uhell, var det godt å kunne pakke sommerklær i kofferten og bare stikke av. Været i Alanya hadde vært så som så en stund, så vi håpet på at " godt folk har godt vær ",og heldigvis så viste værgudene ( eller kanskje Allah) seg fra sin beste side...og vi fikk ei uke i solen. Våren har nok et godt forsprang i forhold til her hjemme, der blomstret hawaiirosene og massevis av andre blomster , og det luktet nyutsprunget mimosa overalt. Appelsinene var allerede modne, søte ,saftige og veldig gode. Ble derfor inspirert til å kjøpe noen på butikken her hjemme...og ble grundig skuffet, tørre og sure i forhold..... Jordbærselgerne var allerede på plass langs veiene, de står der med sine skramlekasser av noen biler og prøver å få selge til forbipasserende. Snart er vel også bodene fylt opp med bananer,appelsiner og meloner, nyplukket og solmodne. Ettersom at vi kom på tirsdagsmorgen og dro på mandag formiddag, så rakk vi ikke mandagsmarkedet i Oba. Synd det, for det er eldorado for de som spiser "5 om dagen" Dette er vår gate,Mesut str........ ...og vi bor i blokk nr 3 på venstresiden oppover....Begonia block D. På stranda var det stille, det var kanskje litt kaldt for bading selv om temperaturen i sjøen var 20 grader. Likevel var det ,som de fleste plasser, hektisk aktivitet for å få alt i orden til turistsesongen. Sanden skulle soldes, strandbarene skulle pusses opp, og det skulle bygges toalett langs hele strandpromenaden. Overalt var det folk i aktivitet, det var riving og bygging, meisling og hamring på dagtid. Alt utearbeid MÅ være ferdig til 15 mai, etter den dato blir det bøter for utvendig byggearbeid. Her er det bassenget vårt som får ny maling,og i skrivende stund er det nok fyllt opp med vann.

Opplevelsene er mange etter ei uke, og mange passer vel best inne i hodet,hehe ! Vi er så heldige å ha en gjeng med flott naboer fra hele Norge og det pleier å bli noen sosiale samvær. Men det er også deilig å sitte i fred og ro på verandaen, bare suge i seg intrykk av en tyrkisk hverdag, og når det ropes "Allahu Akbar" fra moskeene, da siger liksom roen over meg, og livet er bare deilig.


En kveld var vi på en nyåpnet restaurant hos noen kompiser. De serverte tyrkisk aften med en masse retter, og som avslutning en forfriskende dessert av friske frukter...yummi !


Etter ei uke i sola, var det på tide å si Goodbye Antalya, men vi kommer snart igjen ! Hjemme hadde vinteren satt inn for fullt igjen, en kan lure på om det er på samme klode..... Nå håper jeg på snarlig vår, det skal bli kjekt å se det spire og gro etter en lang vinter. Det er så mye som skal gjøres, så her blir det å brette opp ermene, det er jo her vi bor....Oba er bare vårt "vannhull" som vi bare besøker noen ganger hvert år !


Ha en flott helg !

1 kommentar:

Blogger sa...

BlueHost is the best hosting company with plans for all of your hosting requirements.