torsdag 28. april 2011

Huffameg,jeg er så sint at, fy !

Jeg er sint , sur og lei ! Bare av den grunn jeg en gang sa takk til en plante som var sååå fin ! Ingen fortalte meg at den var et rent helv... å få i hagen. Jeg har brukt 15 somre på å få luke den bort, men akk nei...den kommer like fullt hver vår. Eneste måten å få bukt på den er å brakklegge alt, så nå skal det brukes Roundup i store deler av hagen og da skal det bli slutt på slike som det her: Alternativet er vel å be giverne hjelpe til å luke, men det tør jeg ikke si høyt engang . Jeg blir så frustrert hvert år at det dreper nesten all hageglede. Jeg kan godta både løvetann og vassarve, men denne her kommer i myriader, så da blir sprøyting eneste utvei.
Aldri mer skal jeg ta imot planter som ikke er garantert å ikke spre seg uhemmet. Jeg har en til, en eller annen slags storkenebb, men den ser ut for å ha funnet overmakten,den blir ihvertfall kvalt ved fødselen.
Enkelte planter skal få lov å spre seg, som denne scillaen......
Jeg fant ut at nesten alle rosene mine har frosset i vinter, ja frosten kom jo som julekvelden på kjerringa og det ble aldri dekt noe over. Det får lommeboka svi for nå, for roser må jeg ha...de sprer seg ihvertfall ikke !
Våren kom brått på langfredag, og det er herlig og igjen kunne grille og kose seg ute. For meg er sommer verandaliv, ikke å stå tvikrokete over en haug med ugress, ikke har jeg helse til det heller, så det får bli som det blir.....

2 kommentarer:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Nå håper jeg at du har kommet i litt bedre humør igjen :)

berit.. sa...

au.. skjønner deg godt.. den er fin til skråninger men i hagen tar den overhånd : (

ta opp de plantene du vil ha.. grav opp stykket du vil utslette.. vend jorda godt og gyv løs med Roundup.. dekk til med aviser og duk og vent en sesong..

eller legg kantestein og la Scillaen få hele bedet..

lykke til ! trøsteklem fra mæ : )