torsdag 27. mars 2008

Hamam , brun og blid.

Sorry folkens, atter en gang skal jeg skrive litt om livet i Oba, Er ikke så flink til å skrive om interiør, så da får dere heller slå opp på min datter Nina sin blogg. Selvfølgelig har jeg også interiør, men det består av mye syrebeisede møbler som ikke er særlig "in" i en verden av creme de la creme og shabby chick. For tiden liker jeg også den hvite stilen best, men ikke ti ville hester får meg til å male alle skapene med allskens krimskrams...og dessuten tror jeg gubben hadde tatt midlertidig utflytting hvis jeg hadde satt igang et slikt prosjekt. :)
Vel,hvor var jeg...jo, sola er endelig her og jeg higer etter å få litt farge. Når en er kommet i min alder , har en veldig ofte litt (mye)tillegg...får være snill og kalle det det ,og jeg trives ihvertfall bedre som brun enn bleik. Etter en lang vinter ,føler jeg at kroppen nesten er selvlysende de første gangene jeg lar klærne falle for å la sola slippe til.
Så nå kommer jeg til poenget: Det hadde vært deilig med hamam nå for å få en skikkelig helskrubb og fjerne døde hudceller. Da blir en fortere brun ...og så er det så vanvittig deilig....
I Oba har vi et spesiellt sted vi tar hamam , på Begonya Hotel (bilde over...personene er ikke oss) Først kan vi ta badstue , hmm,er det noen vits når en er silsvett fra før ? Etterpå så bærer det innhelskrubb , der vi blir lagt på marmorbord og skrubbet etter alle kunstens regler over hele kroppen...eller nesten da :)Det blir ikke mye skitt igjen etter det nei, nesten flaut når vi ser "skinnrullene" som kommer av, kan nesten ikke tro vi har vært i nærheten av en dusj på lang tid.

Massasje er neste stopp, og det også er en nytelse, føler meg som et luksusmenneske når jeg ligger der. Her har jeg og Linn fått på leirmasken som kommer helt på slutten , vi ser jo ikke ut da ,men vi hadde det ihvertfall veldig moro ...Hamam avsluttes med ansiktsmassasje..ååh så godt! Har glemt å si at mellom hver "økt" så får vi hvile på benkene og vi får også noe å drikke. Jeg tror jeg tar en eplete jeg , tecekkur ederim :)
Måtte ha med et bilde av en mann...Dette er han som morer seg med å tømme kaldt vann på meg når jeg ligger der svett og varm . Nei det er ikke mannen eller elskeren min , men derimot vår eminente massør på "vår" Hamam . Han kan kunsten og heldigvis så driver han seriøst....en hører jo så mye .

Anbefaler på det sterkeste å prøve dette en gang ,det er helt skjønt....og så koster det bare ca 130 kr....

Fikk bare lyst å vise frem Linn og en kompis.....tøff ja? Men lille mor er langt fra så tøff, jeg skygger banen når det er slanger i nærheten.....får gysninger,uff !

Håper sola kommer i morgen også ,den er såååå velkommen hit til meg ! Kanskje jeg blir brun og blid snart...hamam får jeg ta til sommeren .

6 kommentarer:

Anita Ukkelberg sa...

Linn skal ha det at hun er tøff!:)
Aldri om jeg tør det der! Men den spabehandlingen deres høres virkelig nydelig ut!

Elisabeth sa...

Hamam såg herlig ut, ja.
Godt å kunne unne seg ekstra velvære når det er så billig. Tør ikke å tenke på hva det ville kostet her i Norge...

Gerd, p, sa...

Dette såg deilig ut ja ,bare 130kr det er billig ,er det for ein time det da?Ha ei fin helg da.P.S.Har tatt på ein boaslange ein gang,den som bodde i sokkelen vår ,ekelt synst i he he

NinaS sa...

Ja, hamam hadde passet perfekt nå!
Fikk en rygg-skrubb i badekaret på torsdag, men det kan nok ikke sammenlignes med topp-til-tå skrubben i Tyrkia.
Ellers er jeg og Nathalie de eneste i familien som har vært på en opprinnelig hamam: i en av Tyrkias mange varme kilder.
Der var det flere MEGET varme basseng i steden for badstu, og alle vasket hverandre. Ingen snakket engelsk, så når damene (det var jo adskilt menn og kvinnelig) hadde 1000 spørsmål om hva dette lyshårede kvinnfolket gjorde 70 mil inn i Tyrkia? -Hvor gammel jeg var++ var det bare å bruke kroppen og fantasien!
;)

Grete sa...

Det hamam de har på Begonya passer meg perfekt, glimrende service og ...rett over gata for Memos. Har heller ingen ønske om å måtte vaske andre kvinnfolk, nei betaler heller 130 kr for å ligge rett ut og la andre gjøre arbeidet.

Lene sa...

Høres reint så herlig ut ja, må jeg si! Jeg elsker spabehandlinger, helst massasje fra topp til tå...Sukk...