tirsdag 17. juni 2008

Mens vi venter på sola...

Hvor er du ,min kjære gule runde venn?I mangel av ivrig bruk av solstol på verandaen, var det vel egentlig vær for litt skippertak innendørs. Fryseren gliser rått hver gang jeg åpner den og formelig roper ut at her er det ingenting å hente.Så det var på høy tid å gjøre noe med det. Med noen liter melk som gikk ut i går (men var like god), så ble kjøkkenmaskina tatt frem sammen med mel og andre ingredienser.

Resultatet ble vel ca 50 boller og 60 rundstykker.

For noen år siden,da 4 unger bodde hjemme, måtte jeg alltid ha en grense for hvor mye de fikk spise av det som var nystekt.Hadde jeg ikke sagt: kun to til hver, hadde sikkert alt blitt borte på no time! Nå en vel den største trusselen for bollefatet meg selv, for jeg syns det er innmari godt med nystekte ,varme boller:) Ikke hele meg har like godt av det , så jeg prøver å holde meg i skinnet . Men jeg må da prøvesmake, for å vite at det er vellykket.....?

8 kommentarer:

Elisabeth sa...

Nam-nam, de ser gode ut. Jeg har alltid boller i fryseren. Vet aldri når det kommer gjester vet du. Nystekt gjærbakst i det store og hele er jo veldig godt da.

Jeg venter også på sola. Noen idé til hvordan vi kan få den opp på himmelen i morgen? Hvis det blir oppholdsvær skal jeg følge våre gjester fra Canada opp på Skoften.

Anita Ukkelberg sa...

hei hei! ja her ventes det også på sola.. men så lenge det ikke pøsregner er det helt greit.. Vi må jo holde Linn i arbeid nå som det er siloslåtte..;) Jeg laget 50 muffinser i dag.. de er nå borte. Oppskriften på det er: 1 stk Linn Arntzen, 1 stk hjerteknuser som knuser mye rart, 3 slåttekarer og 1 stk bestemor.. Og i morgen må jeg lage nye 50 stk fordi det var ett krav fra blandt annet din kjære datter og min sønn..:) Ha en fin kveld Grete.:) klem far oss oppe i dalen.

-Mitt lille rede- sa...

Syns så absolutt du skal unne deg litt ja ;-) Veeeldig godt med nystekte boller og rundstykker. Fryseren min er nok dessverre alltid tom for slikt.

Jeg også vil ha sooool, vil ha den gode varmen vi hadde også...

Tusen takk for fine ord på bloggen min.

Klem fra Lene

CIELO sa...

Yummy, I'm so hungry for bread right now... love bread! :)

He, Greta, do you have a garden? We are having a "Garden Party" on June 21st and would love to see some pics of your garden.... come see!

Cielo

Gerd, p, sa...

Dei så veldig gode ut,kjekt å ha på lur.Eg venter på sola eg og ,men skal jobbe i helga da.Byrjer på ferie på mandag ,det er ikke lenge før turen går til Spania no,da får eg håpe det blir sol.

NinaS sa...

Ta med noen til Paradiset på fredag da! ;)
(min fryser står med lokket opp og gaper etter mat! -avrimet)

Tiril sa...

En liten bloggerunde her tidlig en morgen, prøver å nå innom hos noen jeg ikke har besøkt, og her kommer jeg rett oppi den deiligste jærbakst, mmm alltid godt.
Her på vestlandet regner det ustanselig i dag, mens
jeg går her å bare venter på solen, en ide å fylle litt i
fryseren her og!!
Nå skal jeg ha meg frokost, så skaljeg titte litt nermere på bloggen din,
ønsker du får en fin dag, kansje du har solskinn??

Tiril sa...

Har fått litt mer innblikk, du er alså mamma til
Nina, henne "kjenner" jeg jo.