torsdag 11. desember 2008

Gledelig førjulstid

Snart 3.søndag i advent og jula nærmer seg med stormskritt. Dette er adventsstjerna som har følgt meg i mange mange år. Den begynner å bli litt misfarga etter hvert,men den er liksom ADVENT for meg.Jeg kjøpte meg en ny for noen år siden...den har også sin faste plass.I dag var det tid for jubel etter et halvt års tid med plager. Kortversjonen er som følger: I sommer fikk jeg problem med en jeksel...en med mye amalgam. Jeg fikk merkelige sår i munnen og til sine tider var det nesten umulig å få i seg mat,og frukt kunne jeg bare glemme...og jeg som er fruktoman! På ferie i september mistet jeg det meste av fyllingen og da ble det riktig ille , jeg følte meg syk. Hadde tannlegetime da jeg vel var hjemme igjen og jeg nevnte dette for tannlegen min, og all honnør til han, han søkte meg inn på Kjeve-polikl. på sykehuset. Grunnen var at han mente elendigheten skyltes amalganen . Så i dag var jeg på sykehuset og fikk bekreftet dette...og det hærligste av alt, jeg får nye porselensfyllinger i alle tenner uten å måtte betale mer enn en liten egenandel. Så blir det vel "dollarglis" på meg da, for dyrt er det!!


Ellers har det vært kaldt her hos oss, alt er enkelte dager helt hvitrimet. Liker ikke kulda , så jeg holder meg for det meste innomhus. Må imidlertid innrømme at det er mange vakre detaljer i et frossent landskap

Alle strever vel til jul, og jeg er vel ikke unntaket. Har fire kakedeiger stående i kjøleskapet ,disse skal jeg og Linn kose oss med utforming og steking i morgen . Rull av lam og okse ligger i lake og bare venter på 1. juledagen og den store familiefrokosten. 90 rundstykker ble resultatet en dag, fryseren skal fylles!

Ønsker alle en flott fredag, selv skal jeg på julehandel, og det kan vel bli en prøvelse ,både for meg og mine dårlige føtter og for gubben som er hyret som sjåfør og "kuli" . See u!

4 kommentarer:

-Mitt lille rede- sa...

Hei
Adventsstjerner er så fine og veldig JUL. Jeg har hele 3 stykker hengenes oppe i år, pluss en adventsstake. Pynter veldig opp :-)

Så godt at de fant ut av problemene som følge av amalgamet da! Og at du får det dekt også. Da blir du så fin atte! :-D Jeg har selv fått byttet ut noe av amalgamet, og føler meg riktig så fin når sølvet er byttet ut med hvitt :-)

Du får ha ei fin adventshelg, den nestsiste, gurimalla tiden flyr! Kos deg med baking!

Klem fra meg!

Anonym sa...

Hei! Stjerner må man ha, ja - jeg har ei som jeg "alltid" har hatt og det er ikke snakk om å bytet den ut! Så bra at tennene dine blir fikset, må ha vært ille og plages sånn som du har gjort! Og at du slipper å betale - det ville blitt noen tusenlapper det, ja:) Står på du også, ser jeg - 4 kakedeiger og 90 rundstykker...det var mye:) Ha ei fin førjulshelg! Klemmer**

Elisabeth sa...

Ja, da blir det dollarglis vet du. Godt du blir kvitt plagene.
Kos deg med baking og juleforberedelser. Vi prøver så godt vi kan her også.

Varm søndagsklem i kulda

Elisabeth sa...

Artig at dere blir med til Bjorli da. Det blir sikkert ei opplevelsesrik helg.