onsdag 24. desember 2008

Julaften 2008

Så er julaften kommet , og jeg har en rolig morgenstund før mann og barn står opp. Julekruset er funnet frem og morgenkaffen nytes i den. Det blir vel ikke lenge før de kommer den ene etter den andre, både de to som ennå bor hjemme , og de to som skal tilbringe jula hjemme hos mamma og pappa. For noen år siden så sydet det av liv i stua på denne tiden av julaften, men nå er alle voksne (?) og støynivået er noe mer dempet.Nå er huset julepyntet etter alle kunstens regler, det meste av alt det "gamle og kjære" er funnet frem, og nissene dukker opp både her og der.
Denne staslige karen, kjøpte jeg på Røros for noen år siden. Vi var der på julebord og jeg husker ennå kulda ,24 -, et sjokk for oss fra nordvestlandet.

Julestjerner hører jula til, vanligvis har jeg bare røde, men falt litt for denne med sølvdryss, selv om jeg synes det er litt unaturlig da.

Har vært forkjøla og allmentilstanden har vært sterkt redusert noen dager. Det passet vel ikke helt bra i førjulsstria, så jeg må nok innrømme at dette er første jula at jeg har gitt blaffen i å vaske kjøkkenskapene....og vinduene på utsiden. Men jula kommer likevel , jeg gjorde det jeg maktet. Var derfor helt utslitt i går på lille julaften , og tenkte at å legge seg i badekaret måtte være tingen. Deilig å ligge der å duve i fred og ro....med et glass cognac på kanten, synes jeg fortjente det. Mens jeg lå der , hørte jeg John støvsuge stua...snille mannen min:)


Lille julaften er også Grevinnen og Hovmesteren. Jeg ler vel ikke så mye nå som første gangen jeg så det for 18 år siden, men det hører til tradisjonen.
Nå venter hyggelig samvær med familien, mye god mat og drikke.....og mange sene kvelder med alle former for spill og konkurranser som er en tradisjon hos oss i jula. Håper også på noen stille stunder med tid for litt lesing, eller bare det å sitte å småprate med min kjære, ungene har vel sine egne gjøremål i romjula.
Da vil jeg ønske alle en VELDIG HYGGELIG JULEFEIRING .
GOD JUL.....MERRY CHRISTMAS.....JOYEUX NOËL.....FELIZ NAVIDAD4 kommentarer:

liven sa...

høres ut som du er i julestemning Grete:o)
Deilig med en stund for seg selv på morgenkvisten.......og det får vi jo med stor/voksne barn!!
Her er mannen og eldstesønnen på jobb og jeg går nå rundt og tusler!!
De tre andre venter på Askepott!!
Håper du får en fin dag og kveld!!
Håper også at du snart er frisk og rask!!
Kos deg:o)

Elisabeth sa...

God jul til deg og dine. Endelig får vi tid til å kose oss.

Juleklem

marita sa...

God jul og godt nytt år til deg og dine :-)

Elisabeth sa...

Hadde vært kjempeartig om dere kom til malmefjorden i kveld da. Snakka akkurat med Mary Ann Naas Samuelsen, de skal dit, Aud Solveig og Gunnar ++++ Tror Laila og ei venninne kanskje skulle komme til Lene først de også og bli med bort på Vonheim.
Gleder meg!

Romjulsklem