lørdag 27. desember 2008

Romjul.......

Etter en vellykket julekveld og juledager, så er vi kommet inn i litt rolige former. Selve julekvelden ble vi 9 stykker,noe som er færre enn vanlig i min familie. Pinnekjøtter smakte perfekt og siden ble det dessert og julekaker.1.juledag er det tid for "den store frokosten". Vi sløyfer middag den dagen,for alle er så mett allikevel. For "barna" er den frokosten veldig viktig og tradisjonell, da har vi hjemmelaget rull av flere slag, sylte, sild m.m og brød av forskjellige varianter, og for å ikke forglemme : aniskringler, ingen jul uten dem.

Har aldri et godt svar,når barna spør hva jeg ønsker meg til jul. Er vel vant til å kjøpe det jeg trenger/har lyst på selv,så når de spør blir jeg svar skyldig. Noen stikkord fikk de da, så jeg ble veldig glad for det de gav meg.

Nina kjenner til mitt fremtidige ønske om en "hvitere" verden....og min 33 år gamle kaffeboks ( av plast!). Så denne kaffeboksen skal ihvertfall stå fremme og ikke oppe i skapet. Er den ikke fin?

Jeg fikk også tapas-sett i samme serie (kan brukes til taco også),og ....jeg har blitt lovt brødboks i samme serie til bursdagen, jippi!

Jeg manglet finere hverdagsglass til bruk på lørdagskveld ol.. Disse fikk jeg av mine midterste døtre, 16 stk og akkurat sånne jeg ønsket meg, litt robuste ,ikke kjøkkenglass og ikke krystall.


Jeg tar veldig mange bilder,og tar nesten alle ut i papir samtidig som jeg lagrer de på cd i tillegg til pc. Da trenger jeg album, og sønnen hadde selvfølgelig tatt hintet, 2 stk med plass til x antall bilder.
Yngstepia går på skole og har ikke all verden med penger å rutte med. Hun hadde følgt rådet som folk er blitt oppfordret til :å gi hverandre tjenester. Hun hadde laget til hefte med div gjøremål, bl .a. å ta all opprydding og vask etter julemiddagen. For første gang kunne jeg sette meg i sofaen og bare slappe av....og det med god samvittighet.


Så jeg er godt fornøyd med tingenes tilstand. Etter noen dager sammen med familien, er det tid for å "menge" seg med bygdefolk, så da blir det 3.dags-fest. Sønnen er innhyret som sjåfør...og han kjører mer enn gjerne Quattro'n :)
Vil ønske dere en fin romjulstid!











6 kommentarer:

liven sa...

deilig med juleferie og god mat!!
Ungene vil jo ha tingene slik som vanlig....... Må for all del ikke bryte noen tradisjoner!!
fine saker du har fått fra ungene dine:o)
Kos deg med festlig lag og ha en fortsatt fin romjul:o)

Nina i Paradiset sa...

Kjekt å se at julegaven falt i smak da! ;)

LoneK sa...

Så mye flott du har fått til jul. Settet fra Nina var kjempenydelig.

Ønsker deg og dine en fortsatt trivelig jul!

Klæm

Gerd, p, sa...

Hei Grete GOD JUL !!!kjempe koselig med deg,den kaffi boksen var kjempe fin,kor har ho kjøpt den he he.kjekt i Malmefjoen?gidd ikke i når i skal på jobb.Ha ein fortsatt trivelig jul.

Elisabeth sa...

Du fikk kjempefine gaver ser jeg. Tjenestelapper er jo kjempesmart.
3. dagsfesten var kjempeartig, men den gikk så altfor fort. Fikk ikke tid til å prate med folk nesten... Jeg var enten på dansegulvet eller ute for å ta en festrøyk. Slutta å røyke for 5 år siden, men når vi er på fest, så MÅ jeg bare ha.
Dum uvane, men steika godt.
Gleder meg til julebordet, så får vi mere tid sammen til å bli bedre kjent. Du virker så blid og hyggelig hele tiden og gubben bekrefter at det ER du.

Romjulsklem

liven sa...

Ønsker deg en fin feiring i dag og et riktig godt nyttår til deg:o)

P.S. har du bestillt ny tur til Oba??