tirsdag 17. mars 2009

ALDRI, ALDRI mer miljøstrie for meg...

Får omtrent anfall av gangen vår. Er så spy lei av denne gule fargen. Har fortrengt den ut av hodet mitt, så jeg husker ikke engang hva den heter. Får lite støtte av gubben...du har selv valgt den, er sympatien jeg får. Hallo, dette var en "in" farge for ....år siden , og alle kan forandre smak. Vel jeg tenkte at oppussing er min greie, og da mannen i huset ikke var særlig gira på arbeid på kveldstid, så tenkte jeg at jeg kunne fjerne den malte miljøstria (grrr) og sette opp ny tapet opp og male nede i påvente av nye dører og listverk, som ikke står først på prioriteringslista akkurat nå.
Men snakker om å møte "kvist"....den gule saken satt blegg fast! Får bare revet av litt om gangen, så her har jeg vel arbeid omtrent til sommeren :(
Gode råd mottas med takk ! Det nytter ikke å bløte med vann, det preller av på malingen , muligens så finnes tapetfjerner for sånn strie.....

Nei, mer arbeid (vil ikke!) venter, så jeg må høre med gubben hvem som har lånt gardintrappa mi....så får jeg ta med meg kaffikoppen til selskap....
So long !

9 kommentarer:

Lisa Caroline sa...

ååå.. sånn er fryktelig gøy! nå snakker vi om pusse opp en del av stua nede, og da sa experten i familien.. (Marita) at ¨begynne å rive av den miljsøstria som da har 4 lag med maling, kunne vi bare slå fra oss.. for d va nesten uuuumulig... her må d hælspaklast! var rådet.. men.. nå har du jo begynt.. sånn dampmaskin da? som du fjerner tapet med? hadde ikke fungert det da?

Grete sa...

Hehe,det gikk bedre etter hvert. Med en god tapetkniv(av den tynne slaget),går det an å flekke av tapeten. Endel arbeid ja, men orker ikke tanken på helsparkling..eh ,det skal jo pusses også. Er nesten halvveis så:)

Malla sa...

Tror det finnes et middel som kan smøres på for å løse opp papiret som sitter igjen etter at det første laget er revet av men jeg husker ikke hva det het. Skal sjekke med herren i huset.

Vi hadde en stor jobb i huset med å rive av lagvis med både tapet, strie og malt strie. Her brukte vi også tapetkniv og en tynn maligsspakkel "dings".

Lykke til videre!

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Ja du, dette var farger...en gang i tiden...
gode råd...hmmm...enn om du fukter det papiret som erigen etter at du river av det ytterste laget med maling på...
Holder foresten på å male over slikke farger...eldste sønn og fam. har kjøpt seg hus - med friske 80/90-talls farger...
Lykke til med jobben...

Ha en super dag...

Elisabeth sa...

Heisann! Jeg titter innom bloggene jeg leser for å informere om at jeg har fått ny blogg. Fru Dale skal avvikles, så heretter vil jeg bare bruke Båtliv.

Klem fra Elisabeth

http://www.deluze.blogspot.com/

Gerd, p, sa...

He he du har ordna deg med arbeid ser eg .Vi vurderte opppussing på stua nede ,der er det 3-4 forselige farger,1-2 strøk på ver farge ,så da blir det jobb skjønna eg .

LYKKE TIL med oppussing da Grete,det skal bli kjekt å få sjå,når du blir ferdig ,vi holder på med soverommet til Lisa ,som du sikkert sjønner ,no syng vi på siste verset Ha en fin kveld.

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Srtakkars deg, sier jeg nå - nå har du vel fått arbeid en stund fremover! Men, det blir moro etterhvert og tenk så gøy når det er ferdig! Kan ikke gi deg noen gode råd, men det ser da ut til at du fikser dette likevel! Gleder meg til å se ferdig resultat! Klem fra Randi**

marita sa...

En måte å fjerne miljøstrie som ikke er spaltbar er , å trinse den ( lage små hull i overflater ) Sånn at dampen fra tapetfjerner maskinen trenger inn.Men husk at det er varmen som løser opp limen og ikke vannet.
Så vist du ikke har lånt deg maskine , bruk så varmt vann du klarer , fukt tapeten 1 gang , vent litt og så fukt den engang til , før du prøver å skrape .
Lykke til.

LoneK sa...

Lykke til med prosjektet.
Er nok varme og en god kniv som skal til.
synes du er tøff som hiver deg på noe sånnt.

Ha ei fortsatt flott uke.