torsdag 9. april 2009

Drittlei......

For mange år siden ,fikk jeg Kjempespringfrø hos noen . Akkurat da var dette en for meg ukjent plante, og syntes den var fin med sine egentlige nydelige blomster . Det var imidlertid før jeg forsto hvor formeringsdyktig den var, for fy søren, løvetann og skvalderkål blir bare blåbær i sammenligning !Hver vår er det samme,jeg tror jeg har gjort en bra jobb året før med å nappe opp og luke vekk, men likevel så kommer det opp spirer i myriader......å som jeg avskyr denne planten!
(Bildene har jeg lånt fra nettet)
I dag var det sånn passelig vær, så jeg tenkte å ta det bedet der disse er, men om jeg hadde vondt i hodet og nakken før jeg gikk ut , så ble det ihvertfall ikke bedre etter å ha irritert meg grønn over tusenvis av spirer.

Bestemmelsen ble tatt der og da...her skal det sprøytes med Roundup ! Akkurat nå så blomstrer krokus og scilla , og tulipanene står også i knopp, men så snart disse er visnet hen ...da kommer sprøyta! Jeg får berge unna de staudene jeg er redd for ,så får resten bare vandre heden sammen med disse hersens kjempespringfrøene, for NÅ SKAL DE TIL PERS !


Jeg ble så sur at jeg ga opp hagearbeidet og fann sofaen istedet. Her skal jeg kose meg med pc,kaffe og lesestoff. Gubben er i Paradiset ,og hjelper Nina og Andreas å fjerne tuntreet deres,
en 70 år gammel Tuja. Emoen sover ennå, bombe..klokka er jo bare halv 3, så nå skal jeg drømme meg bort i litt "husmorporno" (pocketbok) og kanskje titte litt på tv...og gjøre akkurat som jeg vil.
Ønsker alle en fin Skjærtorsdag !

7 kommentarer:

Nina i Paradiset sa...

Ser at du fant de rette bildene på Nettet, ja!
Favoritt-planten din er i slekt med 'Flittig Lise' ;)
Kanskje du slutter å kjøpe det også nå? ;)
Forresten, kan vi ikke bytte frøplanter da??
Jeg får dine kjempespringfrø, og du litt tuja av meg??
:))

Charlotte sa...

Hei hei. Titter innom fra Ninas blog. Koselig her.
Kjempespringfrø ja. Veldig pen. Men tør ikke ha den her. Har nok krig med Gyvel,løvetann,vårkål,skvallerkål.. you name it!

Elisabeth sa...

Hehe, godt å få ut litt frustrasjon forstår jeg... Sofaen er bedre.
Frustrert fordi det regner i dag jeg. Det skulle ikke det, skulle det vel?
Hadde planer om fjelltur, men ender kanskje opp på kyststien i stedet...

Ha en fin dag. Bedre værmelding til i mårra..

liven sa...

Hei Grete:o)
Håper humøret har steget et hakk nå???
Vet ikke hvilken plante dette er men irriterende når den tar overhånd!!
Litt raundop gjør susen!!
Den bruker jeg her også!!
Sprayer forsiktig så ikke ting rundt også ryker til!!
Ønsker deg en fortsatt fin påske....og kos deg:o)

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Roundup er bra saker, ja - var storforbruker av det da jeg bodde i eget hus og hadde stor hage. Skjønner du blir lei - det er bare å gå til angrep!! Og ellers må du kose deg videre med påske og godvær, Grete! Klem fra Randi**

-Mitt lille rede- sa...

Hihi, ikke noe artig når det sprer seg så gale nei. Best å få det bort da, det blir sikkert godt å se det forsvinne! :-)

Håpe du koser deg i påska du også, virkelig godt med den deilig våren og over 20 herlig varmegrader i går. Størstejenta lurte på om vi kunne ta fram vannsprederen, for det var sååå varmt. Hihi. Litt i tidligste laget syntes ho mor ;-)

Kos deg videre resten av helga

-Lene

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Oi... skal si du har en jobb ja... planten er jo veldig flott - egentlig men litt for villig... her har jeg hatt en kjempejobb med skvalderkål i mange år...grr... men året etter er den her igjen...jeg blir gal av den...
Håper du hadde ei flott påske...

Ha en super dag...