tirsdag 22. desember 2009

Hvit jul.....bittelillejulaften

Egentlig så liker jeg IKKE vinter, men akkurat i jula...da er det veldig koselig med det hvite. I år, og visstnok hele landet , så får vi "white Christmas":) Det var såå idyllisk tidlig her en morgen, at jeg måtte bare ta bilde av gelenderet som er julepyntet.
I dag så har jeg bakt 5 brett med aniskringler. Det hører julen til,så lenge jeg kan huske...og det begynner å bli noen år, hmmm.
De siste årene har jeg gitt min kjære ekssvigermor (Ninas bestemor) en stor pose med aniskringler til jul. Hun nærmer seg 80 år og merker vel alderen hun også. Hun har alltid vært en støtte for meg ,særlig da jeg ble igjen alene, og tok imot min nåværende mann med åpne armer.
Så idag ble det 5 brett med kringler ....og to poser til svigermor (nr1). Jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg ikke besøker henne oftere, men samvittighet er vel en kvinnes "lodd i livet"...er det ikke?

Aniskringler med brunost...namnam :)
Da jeg får storinnrykk her i morgen på lille julaften, pyntet jeg treet idag, nok å gjøre i morgen likevel. Vanligvis så gjøres det på kvelden dagen før dagen, men barnebarna kommer i morgen ,så da får jeg annet å henge fingrene i. Vi pleier å ha lutefisk på lille julaften( fiskeboller for de mest kresne),det på grunn av at jeg er gift med en nordlending som er vant til å ha det på selve julaften. Det har blitt en tradisjon hos oss, og tradisjoner rokker en ikke med:)
Her hos oss holder vi på den røde julen. For 30 år siden,sydde jeg noen røde filthjerter, og de MÅ frem hver jul ...det er ikke jul uten....
Nisser har vi også noen av...noen liker å klatre......

Da har klokken blitt mange...og cognacglasset er halvtomt eller halvfullt,alt etter som en ser det. Elsker cognac ,så når jeg skal kose meg er det det som er kosen...men bare en !

Bare et kvarter til en ny dag nå....så en god natt til alle !

3 kommentarer:

Anonym sa...

GOD JUL til deg, Grete. Du har vel huset fullt nå - og det er som det skal være, det - i jula. Koselig pyntet har du, også - og det er virkelig stemning med snøen og White Christmas. I år er vi bra heldige med været, ja! Kos deg i høytiden - klem fra meg**

liven sa...

Så koselig hos deg Grete!!
Det er nydelig ute nå men den hvite snøen.....over nyttår kan den gjerne forsvinne :o)
Da ser jeg mot vår!!
Ha en fin jul...og kos deg :o)

Nina i Paradiset sa...

Og av alle ting så har dere mer snø enn vi har! -Men den ligger nok ikke lenger....! ;)
Nesten vanskelig å prioritere hva en skal gjøre først, besøke føsrt, spise først ol. i julen...
Hva morgendagen bringer, vet jeg ikke enda! ;)