torsdag 17. desember 2009

Melankoli og mørk sjokolade.....

Jeg har lett for å bli litt melankolsk sånn rett før jul. Tenker over hvor godt jeg har det,og hvor lite som skal til før livet kan bli et helt annet.
Bedre ble det vel ikke at jeg var i begravelse i går, vel var det er eldre mann, men likevel,tankene går til de som sitter med et tomrom.
Som sagt, så har jeg litt melankolske tanker i førjulstiden, så en kveld, sittende i sofaen med pc i fanget....sikkert innom Blogglandia eller FB....kikket jeg bort på Tv'n som stort sett står på hele tiden,om noen ser på eller ikke. Det var en noen år gammel film som sto på...og var det ikke ?...jo, jeg fikk bekreftet det jeg trodde. Der på skjermen var den unge legestudenten som satt vakt over meg en natt jeg var nyoperert på Regionsykehuset i Trondheim.
Noen år seinere så jeg avisen at han og faren hadde omkommet i en bilulykke. Tilbake satt en mor og to små. Navnet er ikke viktig, men alle vet hvem hun er. Så snart gjort å få livet omgjort. Det vet jeg,da jeg som 22-åring,og med Nina på 1 1/2 år, fikk omtrent samme beskjeden.
Det var så rart å se han igjen på Tv, og undres over hvordan livet hans kunne vært ...hvis ikke...

Jeg tenker også mye på ungene mine som ferdes i trafikken hver dag, det nytter ikke å gå å være redd hele tiden heller...da blir en sprø. Men det er slike tanker en mor har, og spesiellt nå vinterstid med glatte veier....
I førjulstiden skal en også kose seg og ta vare på hverandre, så i går kveld var jeg med barnebarna på julefest på skolen deres. Jeg elsker slike juleavslutninger, syns de er så koselige. Vi kom litt sent, så vi ble sittende helt bak, så derfor var det ingen vits å ta bilde av fremføringene, men jeg hadde med Mona fotograf, og hun var fremme ved scenen og tok en masse bilder. De bildene har jeg ikke ennå, så det ble bare noen fra klasserommet ,der vi koste oss med maten.
Nathalie var både klar og tydelig,da hun ledet sin klasse i fremføring av Musevisa ,og tvillingene var såå flinke med både sang og dans. Kan godt kalle meg en stolt bestemor :) Stolt av Mona også,håper hun med tid og stunder kan få realisert drømmen som fotograf .
Nina og jentene....ikke alltid like lett å få alle til å "smile" pent.

Hørte forresten en gledelig nyhet idag....40 g med mørk sjokolade daglig reduserer stresshormonene ! Midt i blinken i disse stresstider, så nå skal jeg kose meg med noen biter mørk kokesjokolade, som jeg også syns er den beste i verden :) ....kanskje resten av gjøremålene i dag går som smurt.

3 kommentarer:

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Ja, man blir melankolsk og tenksom før jul. Det er ikke alle som har en god jul, heller - det må vi ikke glemme. Og ja, jeg er akkurat like redd og bekymret som deg når det gjelder ungene. I følge dem er jeg SÅ stressa hele tiden - men det er vel en mors lodd her i livet, det - å være bekymret? De er jo det kjæreste og beste vi har.
Så koselig med juleavslutning - ungene her i huset er så store at vi ikke er med på det lengre - får vente til det evt. kommer barnebarn jeg også. Helt sikkert veldig flott! Ha det godt denne adventsfredagen, ikke lenge igjen til jul nå. Klem fra meg**

Elisabeth sa...

Ja, Grete, jeg kan ikke forestille meg hvordan det var å få den telefonen, livet må ha rast sammen. Heldigvis fant du kjærligheten på ny og har fått mange flere barn etter det ;-)
Har jo fått et helt annet forhold til julen jeg etter at pappa døde romjulen 2007. Julen blir aldri den samme. Før elsket jeg julen og leiligheten/huset var alltid ferdig pyntet (overpyntet) første søndag i advent og julestemningen var på plass, men nå er jeg ikke så begeistret for julen lenger. Det var først for et par dager siden at jeg tok fram noe julepynt, men er ikke ferdig enda. Det er ok med den gode maten, noen fridager og det å se ungenes glede når de pakker opp gavene julaften, men ellers kunne jeg glatt ha stått over jula.
Nå håper jeg inderlig at været holder seg såpass bra at Sukkerklumpen kommer hjem lillejulaften, hvis ikke får vi utsette feiringen til den dagen han kommer hjem. Tror ikke det går så mange helikopter på julaften, men vet det skal gå nesten 30 helikopter fra Kr.sund lille julaften til og fra forskjellige plattformer ;-)

God helg til deg og dine, Grete
OG GOD JUL!

liven sa...

Hei Grete !
Ja denne tiden på året blir jeg litt melankolsk også. I disse dager for elleve år siden døde min far. Så på denne tiden kommer der mange tanker....men jeg har ikke hatt et slikt tap som du!Stakkars...
Nydelige barnebarn du har....heldige deg!!
Ha en fin kveld...og kos deg i kulden!!