fredag 18. april 2008

Blå blomster.

På en rusletur i hagen i går , la jeg til merke at de fleste av plantene mine som blomstrer nå,er blå. De finns noen gule og hvite også da , men de fleste er blå. Syns det er fint med litt lysende blått nå på våren , litt lenger utpå sommeren overtar hvitt og rosa,ihvertfall her hos meg.Her er en Iris, en veldig lav og tidlig sort ,men ikke spør meg om det botaniske navnet, det har jeg ikke peiling på.
Scilla sprer seg villig i beddene,og danner til slutt et blått teppe.
Denne heter Veronica og så tror jeg den også heter "royal blue", ihvertfall så er den nydelig når du kommer tett innpå den.

Satte ned noen Anemoner her et år , men med det stellet de får her hos meg, så er det ikke mange som overlever, nei jeg må visst bli flinkere å kalke og gjødsle heretter.
Gravmyrten vokser villig vekk , men syns det er for mye blad og lite blomster. Fordelen er at der den får vokse blir det ikke plass til ugress , og det passer meg utmerket.


Krokusen er nok i ferd med å blomstre av nå , men det er alltid like hyggelig når den dukker opp på senvinteren.
Har blåveis i hagen...og ikke spør hvor den kommer fra :) Har sett steder der det har vært et blått teppe i skogbunnen , og det er helt nydelig.
Håper på fint vær i helga , da blir det hagearbeid. Det er så mye som må gjøres, for det er sant som det står i sangen : " det e mytji som kjem fram når snøen forsvinn"




3 kommentarer:

liven sa...

Elsker blå blomster jeg!! Spesielt scilla og perleblonst!!
En efes i solen hadde vært noe du.....
Siden jeg skal ned der før deg i år så lover jeg og drikke en for deg da:O)
Ha en fin helg:O)

Gerd, p, sa...

Spirer å gror med deg Grete,ja våren er ei fin tid.Blå blomster kvikker opp i hagen .Ha ein fin Søndag neom (RØHAUEN)da.klem Gerd

Elisabeth sa...

Kjempefint med blå blomster, den gjør så mye ut av seg.