søndag 2. november 2008

"Ny " peis i heimen.

Da vi bygde huset i -82, var det helt vanlig med peis på stua . I stedet for å ha den åpen,satte vi inn en innsats med dør...og trodde det var genialt. FEIL...det var kanskje den største bommerten vi gjorde. Mye skrik og lite ull, sa kjerringa..hun klipte grisen, og det ble på samme måten,ovnen slukte en masse ved,men med lite varme i forhold. Etter noen år så monterte vi en liten ovn i nisja ved siden av,og det har fungert. Når den ovnen sier takk for seg, så skal vi rive hele peisen ,for å sette inn en ny liten ovn i hjørnet.
Jeg er lut lei hele byggverket,og ikke minst mursteinsfarga, men å rive den nå...det ble ikke aktuellt ifølge gubben. Så da gjorde jeg som jeg lenge har tenkt...kjøpte maling for å male den lys,eggehvit.Det er verst før en kommer igang, men etter vask og støvsuging, så var jeg temmelig spent på hvordan det ble. Skal ikke si det var snargjort i forhold til kvm.,nei med så ruglete steiner ,måtte hver og en stoples,og hundrevis av små hull i fugene ble nå svært synlig. Derfor ble det et møysommelig arbeid å få tettet alle hull med maling.

Ikke tvil om at det ble forandring...og jeg ble endelig kvitt den farga jeg var så lei av.Resultatet ble jeg fornøyd med (gubben også), skulle egentlig malt inne i nisja rundt ovnen, men lot det være på grunn av at det i utgangspunktet er under minstemålet for avstand ovn-mur.
Så nå skal den få være slik til den blir fyllmasse :)
Egentlig fornøyd med helga jeg ...glis!
6 kommentarer:

Anonym sa...

Jamen, den ble jo virkelig kjempefin! Ble jo noe helt annet! Nå er jeg veldig glad i hvitt, da -maler det meste i den fargen, jeg. Sikkert litt kjedelig, men, men. Morsomt å pusle med ting når man blir så fornøyd med resultatet! Ha en fin kveld. Klemmer**

Elisabeth sa...

Ser man det ja... Det ble finere med hvitt, helt klart.
Ligger en utfordring til deg i Bloggen min.

PS! Skal dere på julebord med SM første helgen i januar?

LoneK sa...

Hei igjen!
Peisen din ble kjempeflott.

liven sa...

Peisen din ble kjempeflott den Grete:O)

Ha en fin kveld og en ny uke:O)

Elisabeth sa...

Gubben fikk bare en sms, så invitasjonene er ikke sendt ut ennå. De kommer senere.

Gerd, p, sa...

Det blei fint med hvit,det var så populert med rød stein,det hadde eg og, men som du veit har den blitt hvit.
Ha ein fin søndagskveld