tirsdag 23. juni 2009

St.Hans

En stille og rolig feiring for oss ...i år også. Tradisjonen tro,så kokte jeg rømmegrøt til gubben kom hjem fra arbeid. Her er det IKKE snakk om kjøpegrøt eller halvfabrikata, nei her gjøres det på gamlemåten. Jeg brukte 6 bokser sæterrømme til koking av surgrøt ,og da får jeg også ut fettet. Jeg bruker en oppskrift (i hodet) etter min mor ,og der bruker vi semuliegryn i, da blir ikke grøten så veldig mektig...og veldig god :)
Etterpå var det bålbrenning sammen med en stor del av bygdafolket, der det var leiker for ungene og sosialt samvær med medbrakt grillmat. En trivelig kveld, overskyet men mildt...og omtrent helt uten knott .


4 kommentarer:

Laila Anita sa...

Eneste måten å lage god rømmegrøt på :-)

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Koselig da! Og hjemmelaget rømmegrøt, det er godt, det! Ha det godt i sommervarmen, Grete! Klemmer**

Elisabeth sa...

Det merkes på bloggen at sommeren er her. Det er få som er aktive. Har ikke tid...

Varm sommerklem!

-Mitt lille rede- sa...

Mmmm, hørtes veldig god ut den rømmegrøten. Bestmor brukte alltid å lage det før, men etter at hun har blitt litt skral, så er det ingen andre som "gidder" å følge opp. Kanskje til neste St.Hans...?!
Vi var tross alt heldige med været på St.Hans, selv om sola glimret med sitt fravær, men det er vell ikke lov å klage når det både var opphold og mildt ;-) Og dagen etter kom jo heldigvis sommeren tilbake!! Herlig!

Ser ut som en koslig fisketur. Og fiskemiddager er jo bare såå godt. Jeg vokste opp med det, og var ofte med bestefar på sjøen å fiska, koslig det!

Kos deg videre i sola, Grete! :-)

Klem fra Lene