søndag 4. mai 2008

En svipptur på 1500 km.

I helga har vi vært en svipptur "nordaførr"Min kjære mann er fra Alstahaug, og vi fann ut at det nå var på høy tid å ta seg en tur for å hilse på familien. En lang kjøretur, og utenom turistsesongen var det ikke like kjekt å stoppe alle steder, mye søppel da våroppryddingen ennå ikke var tatt på rasteplassene.
Et bevis på at nå er vi kommet til NordNorge
Rv 17 mellom Mosjøen og Sandnessjøen er både smal og kronglete, men det er mye fin natur, og p.g.a. den smale veien er det alltid gubben som tar seg av kjøringen på det stykket.Mine svigerforeldre bor like ved foten av "De syv søstre"
Ettersom vi var i "Petter Dass rike" måtte jeg vel nesten avbilde presten som har gjort Alstahaug så kjent. Alle kjenner vel til "Herre Gud ditt dyre navn og ære",den mest kjente salmen av den store salmedikteren. Denne statuen står i hjertet av Sandnessjøen.Petter Dass virket ved Alstahaug Kirke, en gammel ærverdig kirke fra 1100-1200 tallet,der også mannen min er konfirmert.
Etter så mange mil i bilen,så er det alltid godt å komme hjem,så det ble en "lille"konjakk og Romsdals Budstikke før sengetid.
Ha en riktig god natt!

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Hehe, ja da sover du sikkert godt i natt.
Drømmer om en tur til Nord norge jeg også. Flaut å si det, men har nok ikke vært nordafor Trondheim. Jo kanskje, heter det Storlien på svenskegrensa hvor man kjører når man skal til Ôstersund i Sverige? Der har jeg vært og campet.

Ser ut som dere har hatt ei fin helg. Klem

NinaS sa...

Falt jakka i smak til Emoen da??
Ser fram til en hektisk uke med tusen oppgaver og tunge tak. Hurra! :(
Lyspungt på tirsdag da! Er bedt til Lone på middag hele hurven. Etterpå blir det barnevakt helt til kvledsmaten, så jeg rekker å gjøre noe hjemme! GLIS
Lone er bare toppen!

liven sa...

Hei!! Ja det der var bare en liten svipptur skjønner jeg:)
Flotte bilder du har tatt.......Har aldri vært så langt nord jeg men vet at det er en nydelig natur der!!
Da må du ha en fin uke Grete!!
Her er det sol og arbeid ute vær:O)

-Mitt lille rede- sa...

Det var fine bilder ja! Som Elisabeth sier her, jeg har heller ikke vært lengre nord enn Trondheim/Stjørdal. Vi har litt planer om å leie oss bobil og kjøre nordover neste sommer-sammen med et vennepar og ungan. Kunna tenkt meg å tatt hurtigruten ene veien, men det var disse pengene da, det ha blitt en svindyr tur iallefall ;-) Vi får se...

Ha en fin mandag!

-Lene

Gerd, p, sa...

Litt av ein svipp tur ja,artig å sjå kor jhon kjem i fra.Petter dass,var det der han holt hus da,he he da veit eg det.Er bedt i brylupp til Bardefoss 13,september,kansje det blie ein tur nordover med oss også.