søndag 18. mai 2008

Søndag 18.mai.....

Da var feiringa over for i år. Vi var vel egentlig heldige med været vi da, i motsetning til andre deler av landet. 17.mai har etter hvert blitt en nokså rolig dag for oss etter at vi ikke har barn i huset . Men vi har hatt vårt strev,med speidere som skulle å frokost i 7-tida og x antall 17.mai-komiteer på skolen...det er slikt som hører til. I år tok vi det helt piano til vi tok på finstasen for å dra til Jendem Skole for å delta i feiringen der. Det hører liksom til og det er koselig å kjøpe seg en kopp kaffe og snakke med folk.Etterpå har jeg og min søster hatt den tradisjonen at vi har spleiset på grillmat, slik at vi er annenhver gang hos hverandre. Da samles de som vil og har anledning fra våres familier , og vi koser oss da med grillmat...uansett vær, og kaker og kaffe. Jeg synes det er en fin tradisjon, selv om vi har brutt den et par ganger da vi har vært i Tyrkia. Hvordan det blir i fremtiden når vi nå får barnebarna nærmere ,vet jeg ikke, men jeg foretrekker å feire med familien istedet for å stå i kø på en uteplass for å få kjøpe seg en matbit.
Rett før helga var jeg og kjøpte sommerblomster for å ha i kasser og potter...jeg trodde våren var kommet:( Ble fornøydd med valget av farger,med hvite og blå blomster i kassene. Førte natta regnet det noe j....., så jeg hadde ikke trengt å vanne ved planting, og natta etter var det frost, !! Uffa ,hvem skulle trodd det! Heldigvis så greidde plantene seg, men fikk en midlertidig plass inne ved husveggen til temperaturen stiger litt ,og jeg tror nattefrosten holder seg unna.
Så har jeg også fått Rhododendron i blomst, denne lys rosa er den som er tidligst, men de andre følger nok hakk i hel.
Akkuat nå skinner sola og jeg vurderer å sette meg i solveggen, selv om jeg tror at det ikke er noe varme akkurat.
Ha en flott uke, nyt livet....det er bare litt over en måned til sola snur . Men nå vil vi ha sol og sommer over HELE landet !

5 kommentarer:

Gerd, p, sa...

Her var det mange fine bilder ,fra 17 mai .Fin tradisjon med grilling m.m.i steden for å stå i kø for å få kjøpe mat.

liven sa...

Så fint at du hadde en fin feiring på 17...... fine bilder !! Du setter de så fint sammen!! Er ikke så inne i det at jeg får til dette!!
Ja....ikke så lenge igjen til Tyrkia nå:) 26 dager!!
Blir nok deilig å komme ned å slappe av:O)
Ha en fin mandag:O)

Elisabeth sa...

Kjempefine bilder! Ja takk til sol og sommer her fra meg også. Var ikke noen særlig varme i helga.

Koselig tradisjon med grilling da. Vi har middag hos svigers som tradisjon 17. mai.

Ønsker deg ei feiende flott uke med sol, men den kommer nok ikke riktig enda etter værmeldingen å bedømme...

-Mitt lille rede- sa...

Høres ut som en herlig 17 mai feiring det der. Sikkert veldig godt å kunne ta det litt piano i morgentimene - det fortjenes etter mange år med små (og mange) barn
;-) Godt å ha noen tradisjoner.

Ja, det er mange som er berørt av aldersdemens, veldig tungt å se sine egne forandre seg helt på denne måten. Men det er ikke så mye å gjøre noe med nei. Jeg er ihvertfall glad min bestefar har den gode hjelpen han har, og så håper jeg han slipper å ligge med smerter, pustebesvær og angst. Ser ut som han har det bedre nå når han får både stesolid og morfin jevnlig. Takk for fine ord :-)

Jeg bruker potoscape, sikkert samme som deg?! Veldig arig å holde på med :-)

Ha en fin dag i regnet. Det er heldivis meldt finere ut i uka.

-Lene

CIELO sa...

Hi sweetie.... I'm glad to hear that your daughter is coming home soon! Blessings to you and yours, and a happy day!

Cielo