fredag 9. mai 2008

Litt mer bunad.

Må vel bare innrømme at jeg er litt stolt av bunaden min...og jeg synes selvfølgelig den er Norges fineste. Det er vel slik det skal være, alle liker sin best. :)Søndag skal vi i konfirmasjon , og da er bunaden et naturlig valg. Hadde tre skjorter som skulle strykes, men akk, da jeg var nesten ferdig,oppdaget jeg at et gulskjær enkelte steder. Uffa de var sikkert ikke godt nok skylt etter siste vask...og det fikk jeg svi for nå. Da var det bare Blenda som kunne hjelpe meg, og flere ganger med skylling i maskina, og god klestørk. Omsider kom de under strykejernet og henger nå klare til bruk.
Høyt henger de,og rene og glatte er de.
Litt pirkearbeid å brodere skjorta, og det er vel kanskje ikke noe for helt nybegynnere i håndarbeidets verden. For min del har jeg 9 stk på samvittigheten....og det går greiere for hver gang. Bildet over er fra bærestykket ,en del arbeid, men med litt øvelse tar det ikke mange timene.
Detalj fra kvaren på ermet.
Dette er en av åtte "roser" nede på skjørtet ...og det er ikke så avskrekkende med arbeid som det ser ut for.
For de som har rød vest, hører rød lomme til . Bunaden har også blå vest, og da brukes blå lomme.
Det er meldt kaldere vær med litt regn her på søndag , og da er det greitt å kunne ha på seg en bunad....jeg har ihvertfall til gode å fryse når jeg bruker den.
Ja så har vi kommet til pinsehelga, den betyr vel heller lite for meg persolig, men datoen i dag,den 9.mai, betyr at akkurat idag er det 1 måned til Tonje, amerikafareren vår kommer hjem. Det gleder jeg meg veldig til.....10 måneder er altfor lenge . Heldigvis er det ikke så lenge igjen nå....lurer på om jeg skal lage ball til hun kommer hjem, det er yndlingsretten.
Imorgen kommer "trønderan" dvs. Nina & co, og da blir det vel liv og røre her med tre barnebarn i huset. Blir vel litt kaos på søndagen når 4 damer,tre barn og to herrer skal ta på finklærne ,hihi og vi som har bare ett bad !
Ha en flott og strålende pinsehelg da folkens!

6 kommentarer:

LoneK sa...

Hei
Vil ønske deg og dine en flott pinsehelg.
Kos dere masse alle sammen.

Klæm

Elisabeth sa...

Ønsker deg en fin pinsehelg og lykke til i konfirmasjon i mårra. Vi skal også...

Gerd, p, sa...

Det har du all grunn til å vere stolt over å sydd og brodert fem bunader .Eg har vert på jobb i helga i,men fikk med meg Lørdagen hjemme til halv tre ,var og passa Daniella,mens dei var på seilet i Konfirmasjon.Ha forsatt ei fin pinse da.

Nyperosa sa...

Herligheten,
for noen fine
broderier.

-Mitt lille rede- sa...

Det var mange fine bunader gitt! Så flink du har vært! Jeg har også en bunad, helt blå, men det er nok mange år siden jeg kom inn i den. Om jeg aldri kommer inn i den igjen, så har jeg heldigvis to døtre som kan arve ;-)

-Lene

Monika sa...

Heia
Det var mange flotte bilder av ein flotte bundad
Eg har også ein - med rød vest
Men er sydd inn ein halvemeter og dattra står konfirmant i den til helga
Den kunne desverre ikkje syes ut - synd - for det er ein UTROLG flotte bunad
Smil fra monika