torsdag 22. mai 2008

Tenke tilbake ....

Dette bildet ble tatt for ganske nøyaktig 16 år siden, så i dag fyller altså yngstejenta el. Emoen 16år.Det ble en masse styr den dagen,i og med at babyen låg feil vei. Huska godt at jeg ble henta av sykebilen på morgeskvisten, fikk ikke lov å stå på egne bein engang etter vannet var gått.
Vel fremme på sykehuset, var det rett i seng og påsetting av epidural i og med at hun kom til å komme dobbelt.
Ble "tv-kjendis " også den dagen,da TV Nordvest skulle ha et innslag om Føden. Jeg ble valg til fotoobjekt,men det var kanskje at de tenkte at jeg ihvertfall ikke var hysterisk ettersom det var 5. gangen :) Har innslaget på tape ennå...artig.
Med rommet fullt av jordmor,assistenter, anestesilege, lege og en rutinert pappa , kom Mona til verden akkurat kl.12.00...med rumpa først.
De er nok en viss forskjell på jenta nå og da , men hun er fortsatt "lisjepiå" vår. Nå venter hun bare på å få ta teorien til mopedlappen og til høsten blir det Media og Kommunikasjon på Akademiet i Molde.
Gratulerer med dagen, Mona!


Ute regner det som bare det,og vi venter på solog varme. Siste uka har jeg malt og ryddet. Nå har loftsgangen blitt eggeskallfarget...og mye lysere enn den før så røde. Er så heldig å ha mange skap der opp , men da vi tok av dørene før maling ,så jeg at her trengtes opprydding. Et skap med avlagte ytterklær tok jeg først,og det ble en hel haug som havnet i vaskemaskin og tørketrommel, de skal leveres i en kleskontainer ved nærbutikken.
Et skap var helt fullt av alt fra gamle fotoalbumer,skolebøker ,Donaldblader,og regnskapspapir og kvitteringer både fra privat og firma. Var fornøydd med meg selv da jeg hadde sortert skolebøkene kassevis,hadde kaste en hel sekk med gamle papir og kvitteringer helt fra 1990.Tok bare vare på det mest værneverdige, så da ble det plutselig plass i det skapet også gitt!
I går var det "matbua" sin tur, det det er minst av der, er mat. Jeg og Mona sorterte flasker ,glass og hermetikkbokser , som vi leverte "på dertil egnede plasser"

I dag har jeg betalt en hel haug med regninger, så nå har alle fått sitt :) Puh, måtte bare ut og lufte meg litt etter det, selv om det regnet.


Stakkars blomster som må finne seg i å stå ute i slikt vær,men det er ikke første gang at regn og haglbyger har ødelagt tulipanen mine. De fleste ser ut som noen piska skinn, bare disse her sto sånn noenlunde fint ennå.
Tror det heter Bronseblad,eller...? Får vel spørre gartneren i familien,Nina.

Nå håper jeg at han "der oppe" snart er ferdig og søle med vannet, nå er jeg lei :( Hvor blir det av tropesommeren som det ble spådd...har noen sett den?


6 kommentarer:

Elisabeth sa...

Gratulere med minstejenta.

Føden ja, er glad jeg ikke skal dit på en stund. Neste gang blir sikkert som bestemor... Nei, nå gikk tankene for langt.

Håper på ei fin helg med mye sol og varme, så får vi bruke båten også.

NinaS sa...

Grattis med dagen til Mona!
(ser min gamle skinnjakke kommer til heder og verdighet igjen, til tross for at den er eldre enn hun som bærer den!

Javisst, det heter bronseblad, eller Rodgersia podophylla for å være litt kvalm! ;)
Har mengder av de der i en kasse i Paradiset! (om ikke sneglene har spist de opp!)

Gerd, p, sa...

Gratulere med dagen til Mona .Må si at minstejenta har forandra seg.Det er noe som lyser på Himmelen i dag ,trur at det heiter SOL ,kansje det er sommaren som har kommet?.Du var sakna på klubb Grete!Ha ein fin dag.

-Mitt lille rede- sa...

Gratulere med yngstejenta. Sikkert rart å tenke tilbake, hvor ble åra av lixom...Gurimalla som tiden flyr!
Veldig godt å få ryddet i hyller og skap, DET føles godt - det vises jo det - imotsetning til husvask (Selv om det er godt med litt grønnsåpelukt i huset - så lenge det varer )

Idag kom endelig sola!!!!!! :-D

Ha ei kjempefin helg!

-Lene

Vibeke sa...

Gratulerer med gårdagen til minstejenta!

Tusen takk for koselig kommentar på huset vårt!

Jeg har forresten samme bunad som deg/dere, bare at jeg har blå vest jeg da.
Men...har ikke brukt den ennå. Har arvet den av mamma (som er eks-fræning) og den er dessverre litt for liten til meg.
Jeg må prøve å få gjort noe med det i løpet av sommeren :)

Ha en strålende helg, det er jo meldt knallvær, det skal bli herlig.

liven sa...

Gratulerer med vel overstått bursdag i huset!!
Så kjedelig at det regner så mye da!!
Her har mai måned vært kjempefin!!
Derfor er jo også rhododendronene så fine!! Vi er jo egentlig ikke så godt vant her på vestlandet da så dette nyter vi!!
Heldig for oss som maler huset også:)
Ha en fin helg:O)