mandag 17. november 2008

Kosemat til søndagskaffen.

Er det noen som husker "Julefergå" ,julekalenderen som gikk på TV2 i -95 ? Navnet på ferja var MF Svelå, et ganske naturlig navn her på nordvestlandet:) I vårt fylke kryr det av ferger og et must for fergene i M&R , er svele.
Oppskrift på MRF-svela:
5 egg
1,5 MRF-kopp sukker
ca 1 l. hvetemel
1 toppet teskje natron
1 toppet teskje hjortetakksalt
ca. 75 g. smør
1 liter kulturmelk
Alt røres sammen og stekes på takke.


Det går radig å steke på takke, og jeg bruker å lage av 2 liter kulturmelk ,så har jeg noen å putte i frysen.


Svelene smaker aller best lunken og nystekt .


Svelene serveres med syltetøy, brunost (og sirup) eller med smør og sukker. Nam nam:)








5 kommentarer:

LoneK sa...

Den oppskrifta skal noteres, så må jeg vel ta inn takka og prøvelage dem.
For MRF svele er noe av det beste som finnes!

Ha ei flott uke!

Mandagsklæm fra Orkdal`n

liven sa...

sveler er kjempegodt!!
det lager jeg også....men vi kaller det lapper!!
Ønsker meg en steketakke jeg også.....går litt raskere da:O)

Ha en fin kveld Grete:O)

Anonym sa...

Sveler har jeg smakt på ei eller annen ferge på nordvetslandet - og jeg kan skrive under på at de smaker! Tusen takk for oppskriften - den skal prøves! ha en fin kveld. Klemmer**

Elisabeth sa...

Nam-nam, må innrømme at jeg spiser svele nesten hver dag på jobb.
Er så godt at!

Gerd, p, sa...

Den oppskrifta har eg og,kjempe godt med svele,dine såg veldig gode ut,best når dei er ny stekte ja.

Ha fin kveld Grete.