onsdag 13. februar 2008

ALANYA.....OBA

I skrivende stund er det 5 måneder og 10 dager til jeg for 12. gang drar til Alanya på ferie. Vi har funnet vårt ferieparadis, og jeg håper vi kan få mange turer dit de neste årene også. Da vi i 2004 bestemte oss for å kjøpe leilighet der, må jeg vel innrømme at jeg var litt skeptisk. Hva med alle de andre stedene vi ikke hadde sett,vel hadde vi vært både Mallorca,Grand Canaria og Kypros flere ganger,men ennå var det mange steder jeg kunne tenkt meg å besøke.
Det ble altså handel...ca 70 milliarder lire, et grusomt tall,men det var før de strøk 5 nuller.
John foran blokka vår.
Vi kjøpte ikke i et typisk turistkompleks, nei vi lever og bor i blokk sammen med bare helt vanlige lokabefolkning,vi er de eneste "utlendingene",og vi trives med det.

Gata vår.

Hver mandag er det marked rett nedenfor oss, en kilometer med frukt,grønnsaker og klær...ja egentlig nesten alt en har bruk for.Må beundre folka som hver eneste dag,på forskjellig sted hver dag, som begynner å rigge til salgsbodene tidlig på morgenen , henter inn varene og holder det gående til kl 7 om kvelden. Her kan en nesten handle seg rik, 4 kilo appelsin for 5 kr f.eks, og da er de nyplukka og veeeldig saftige, mmmm. Vi har en stamrestaurant,Memos. Det er de samme som solgte oss leilighet og som driver den. Vi får alltid en hjertelig mottakelse når vi kommer nedover,og vi føler vi kommer "hjem". De stiller opp for oss,og samme hva vi spør eller ber om....no problem, mum ! Ja, for alle kaller meg mum,føler meg nesten beæret...."ungeflokken" begynner å bli stor etter hvert da :)
Må innrømme at jeg får litt "sug" i magen når jeg ser på bildet fra Memos, har veldig mange gode minner derfra. For oss som liker øl, kan jeg ikke unngå å nevne "Efes", de fleste ølmerker kan bare gå hjem og legge seg, nei Efes er toppen !

Det er godt å ha noe å se frem til, og et av de ,for mitt vedkommende, er ferieturen til Oba.Det er ennå flere måneder til, men i mellomtida koser jeg meg med hundrevis av bilder fra tidligere turer. Synes jeg kan kjenne varmen og blomsterlukten, og høre glade tilrop "Heia Norge !"

5 kommentarer:

NinaS sa...

Åååå, så lyst jeg fikk til å dra til Alanya nå!
Nitrist vær ute....
Håper salg og kjøp av hus går knirkefritt, så det blir tur på oss i sommer.

liven sa...

Heisann:) Måtte bare skrive ltt til deg også:) Fikk en voldsom feriefølelse her du:O) Ferierer på Green Garden hvert år nå......og kjenner jo etterhvert mange der ja!! Og Memo's ja....yndlingsstedet til ungene våre hvertfall!!! Meg og far liker å gå flere steder. Mehmet kjenner vi jo også:O)
Har bestillt ny tur for flere mnd siden.......og reiser ned i juni!!Var lit artig dette!!

xMaliin sa...

Hei (: kom hjem fra tyrkia for et par dager siden (: hadde det utrolig koselig:) vert der 3 ganger nå.. memos er en fantastisk resturant.. lurte bare på om du kjente noen på millennium eller m&m ? to resturanter i oba;-D
hadde vert hyggelig om du svarte :)

kari sa...

Hei!
Kjempeflott nettsted du har. Vi har også kjøpt leilighet på Oba - ikke så langt fra dere. Leiligheta vår ligger på Obakent Sitesi - rett bak Green Garden. Vi bor i Midsund kommune, nærmere bestemt Midøya. Det hadde vært koselig å møte dere der nede. Vi er i Oba tre ganger hvert år, to ukers påskeferie, ei ukes høstferie og en laaang sommerferie - det er nesten så vi "lengter" etter å bli pensjonister, så godt trives vi der nede. Vi kjøpte leiligheta i 2006. Leier den ikke vekk, men låner den bort til venner og slekt. Det har resultert i at søstera til mannen min også har kjøpt seg leilighet i samme blokk. Hun er der nå med mannen sin. Blir ikke overraska om det blir flere som følger etter. Det er nå en alle tiders plass. Mailadr. mi er: k-mahl@hotmail.com. Kanskje vi møtes der nede?

dropsofdreams sa...

Koselig blogg. Er det langt fra OBA og inn til sentrum og Kleopatra. Sist bodde vi i enden av Kleopatra og vi synes det blir langt å gå hjem på kvelden. Datteren min er 9 :)