søndag 24. februar 2008

DIM CAY....for spesiellt varme dager

Det finns et spesiellt sted ,langt oppe i Dim Valley noen kilometer øst for Alanya,et sted der det er svalende å komme til når sommersola blir litt for intens for oss vanlige hvite nordmenn. Dim Cay er stedet der tyrkerne selv bruker når de trenger litt avbrekk i en hektisk hverdag, og de tar ofte med hele familien for grilling og bading. Det er mange restauranter oppover elva,og sittegruppene er gjerne laget som flåter uti elva ...eller oppe i trærne, her er det bare å velge! Vi pleier å ta oss en tur hver sommer, og vi syns det er deilig å bare sitte og duve på flåtene,
eller ta et forfriskende bad i elva.Først virker det iskaldt,for vanntemperaturen ligger vel på ca 20-21 +...noe som er nesten 10 mindre enn i sjøen der nede, så kroppen får nesten sjokk, men etterpå er det bare deilig.
Dim Cay er stedet for å gjøre ingenting,bare slappe av. Tyrkerne kan gjerne dra opp bare for å sove noen timer...og tro meg,det gir en helt spesiell følelse.
Dette er Mona, håndduken min var bløt etter all badingen så den trengte en vask.......
Mat mangler det heller ikke, deilige grillspyd med lammekjøtt +++. En kan også selv fange fisk i en brønn,og så få den grillet, har ikke prøvd det enda,men så og si alle innfødte foretrekker fisk.

Litt lengre nede i dalen blir det nå bygget en megastor demning, som skal forsyne Alanya med strøm, og etter hvert vil hele dalen ovenfor bli under vann. Egentlig veldig trist for da blir det ingen flere turer på "vår" restaurant...da blir den noe vi kan huske når vi ser på bildene derifra.
Håper inderlig at vi også i sommer kan komme dit en tur, at ikke den er lagt under vann ennå.


Mona....en av de tøffeste i familien.

5 kommentarer:

Gerd, p, sa...

Dette såg deilig ut,vi må ha ein tur til Tyrkia .synest eg kjenner varmen.

Mita`s hjørne sa...

Åååå... dette var noe annet en den vinden og regnet vi har her...

Ha en koselig kveld...

liven sa...

Merhaba:O) K jenner jeg lengter etter Tyrkia nå ja.....
Har ikke vært i Dim Cay ennå men jentene mine var der sist!!! Får se neste gang vi reiser....ser deilig ut ja!!
Er det kanskje Cuneit som er med dere??

Grete sa...

Ja det er Cüneyt som er sammen med oss,han hadde også med sin mor og tante.Det var første gang vi var der oppe ,siden har vi vært der en gang hver sommer.Artig at jeg finner flere Tyrkiafrelste her.

Grete sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.